Újjáéled a Gárdonyi Művház

Miskolc – Kívülről már rendben van a Gárdonyi Művház. Bentre még jó néhány tízmilliót kell költeni.

Ez év elejétől a Hejőcsabai Fiatalok Közhasznú Egyesületét bízta meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház üzemeltetésével az önkormányzat. Varga Béla, az egyesület elnöke büszke arra, hogy eddigi munkájukkal kiérdemelték a bizalmat. Egyben felhívja a figyelmet arra, hogy a belső felújításokhoz még sok pénzre van szükség.

Székjegyvásárlóknak:

3508 Miskolc, Cseresznyés utca 8.

Mezőkeresztes és Vidéke Takarékszövetkezet

Számlaszám: 55100193-12004290

Adószám:18441529-1-05

Honlapjuk címe: www.hejocsabaife.ini.hu

Miskolc egykori, mára legendássá vált (nemcsak ifjúsági) szórakozó-közösségi helye volt a Gárdonyi és az ő parkja. A házban népművészeti, kézműves csoportok működtek, színháza volt, ugyancsak országos hírű-rangú, a parkban pedig olyanok zenéltek rendszeresen, mint például a P. Mobil, a Gemini, a Skorpió. De koncertezett ott az LGT, a lengyel SBB, és otthona volt a park a Kőtörőnek.

 

Székjeggyel támogatni

Az egyesület célja ismét élettel tölteni meg a házat, rendezvényekkel a parkot is. Ehhez bírják a városvezetés ígéretét, ám ők is szeretnének sok módon hozzájárulni. Az egyik ötlet – tudjuk meg Varga Bélától – a „székjegy”.

Szeretnék, ha „székjegyek” megvásárlásával támogatnák a miskolciak Hejőcsaba legnevezetesebb épületének újraindulását. Az egyesület közhasznú szervezet, így a vállalkozóknak az általuk kiadott igazolások költségként elszámolhatók. A „székjegyet” vásárlók neveit a székeken és az épületben kiírják majd.
hirdetés