„Jó az idő, jó a pálya, csak egyszer ne jönne már el az ellenfél, hogy miénk legyen a három pont!”

A csíkos mezes baktaiak a Fehérgyarmatot fogadják
A csíkos mezes baktaiak a Fehérgyarmatot fogadják - © Fotó: Sipeki Péter
Szabolcs-Szatmár-Bereg – A kiesés ellen menekülő csapatoknak szükségük van minden pontra. Következik a Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 23. fordulója (kezdés 16., ifi 14.).

A hétvége legnagyobb érdeklődésére számot tartó összecsapást Nyírgyulajon rendezik, amelyen a listavezető hazaiak a szép sorozatukat két vereséggel elrontó és a dobogó második fokára visszacsúszó Mándokot fogadják. Lukács Tibor, a hazaiak mestere szerint türelmes, fegyelmezett játékkal sikeresek lehetnek. Kiss Gábor, a mándokiak edzője nem tartja egyszerűnek feladatukat, és kíváncsian várja, mire mennek a forduló rangadóján.

Baktán javítana a Gyarmat

A tavasszal eddig nyolc pontot gyűjtő Csenger az edzőt váltó Ibrány vendége lesz. Kiss Tamás, a hazaiak játékos-edzője elismerően beszélt a csengeriek tavaszi teljesítményéről, ettől függetlenül győzelmet vár csapatától. Vásárosnaményban vizitál a kiesés elöl menekülő Tiszavasvári, a hazaiak mindenképpen otthon tartanák mind a három pontot, Nagy István, a vendégek mestere szerint van esélyük a hazai pályán gyengélkedő vendéglátójuk ellen.

Három vereség után legyőzte a Kisvárdát, majd döntetlent játszott a Nagyhalásszal a Mátészalka, Tempfli Imre úgy fogalmazott, hogy égetően szükségük van a pontokra a biztos bennmaradás érdekében. Szombati ellenfelük az a Tarpa lesz, amely a legutóbbi négy fordulóban csupán egy sovány döntetlenre volt képes. Márton István egy barátja mondását idézte a mérkőzéssel kapcsolatban, mely szerint jó az idő és a pálya is, és ha nem jön el az ellenfél, még a győzelmük is meglehet.

Az elmúlt mérkőzésen születésnapját góllal ünneplő Csáki Róbert bravúrnak tartaná nagyecsedi pontszerzésüket. A legutóbbi négy meccsét rendre elveszítő Fehérgyarmat Baktalórántházára látogat, Gebri Pál a Nagyecsed elleni csapategységet és küzdőszellemet szeretné viszontlátni fiaitól, annak ellenére, hogy kevesen vannak, bízik a győzelemben.

A Gyulaháza–Nagyhalász mérkőzésen mindkét szakvezető győzelmet vár csapatától, a hazaiak megyei első osztályú tagságuk meghosszabbításáért küzdenek, a vendégek zárkóznának az élbolyhoz.

Mirgai László, a Balkány edzője azt emelte ki, hogy a Kisvárda szereplését meghatározza az, hogy éppen milyen összetételben veszik fel a küzdelmet ellenfeleikkel. Nagy Sándor, a Kisvárda trénere arról beszélt, hogy vendéglátóik egy kivételtől eltekintve rendre eredményesek, de ettől függetlenül szeretnék folytatni sorozatukat.

Nyírgyulaj (1.)–Mándok (2.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Mindig színvonalas, jó mérkőzést játszunk a Mándokkal, azt gondolom, most sem lesz ez másként. Fegyelmezettnek, valamint türelmesnek kell lennünk az egész mérkőzésen, és akkor van esélyünk a sikerre.

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – A feladat adott, azonban a megoldás nem egyszerű. Meglátjuk, mire megyünk!

Ibrány (5.)–Csenger (13.)

Kiss Tamás, az Ibrány játékos-edzője: – A Csenger tavaszi eredményei nagyon figyelemre méltóak, mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több pontot összegyűjtsenek, viszont nekünk hazai pályán csak a győzelem lehet a célunk, és játékosaimat ismerve tudom, hogy ezért mindent el fognak követni.

Csík Tibor, a Csenger edzője: – Ismételten olyan csapattal játszunk, amelyik bajnoki címet szeretne szerezni, míg a mi célunk a bennmaradás, mindkét csapatnak nagy szüksége van a pontokra, reméljük, hogy legalább megosztozunk rajtuk.

Vásárosnamény (10.)–Tiszavasvári (16.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – Csak a három pont megszerzése érdekében léphetünk a pályára, és szem előtt tartjuk, hogy a Tiszavasvári a tavasszal már begyűjtött egy pár skalpot.

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A bajnokság hajrájára fordultunk, és már nem elég az ígérgetés, fogadkozás, mert pontok kellenek a bennmaradáshoz. Ennek szellemében készülünk, és kíváncsian várom a hétvégi mérkőzést, hogy mire leszünk képesek az eddig hazai pályán gyengélkedő Namény otthonában.

Mátészalka (14.)–Tarpa (6.)

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: – Nehéz mérkőzésre számítok, de mindenféleképpen szeretnénk a három pontot itthon tartani, mert nagy szükségünk van rá.

Márton István, a Tarpa edzője: – Lassan úgy vagyunk, hogy egy volt csapattársam mondása jut eszembe, amit akkor mondogatott, amikor épp nem nyertünk sok meccset: „jó az idő, jó a pálya, csak egyszer ne jönne már el az ellenfél, hogy miénk legyen a három pont!”

Nagyecsed (3.)–Tiszakanyár (7.)

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Egy masszív Kanyár jön Ecsedre, ha hozzáállásban tudunk változtatni, ami eddig jellemzett minket, akkor itthon tudjuk tartani a három pontot.

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Nem dőlhetünk hátra, és nem is fogunk. Egy rutinos és jó csapathoz látogatunk, ahol már a pontszerzés is bravúr lenne. Mindent megteszünk ennek érdekében, bár sérülés(ek), eltiltás és munkahelyi elfoglaltság miatt létszámban kicsit foghíjasok leszünk.

Baktalórántháza (11.)–Fehérgyarmat (12.)

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Remélem, a múlt heti küzdőszellem és csapategység fogja jellemezni a társaságot. Kevesen vagyunk, de mindenképpen nyerni szeretnénk.

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – A Baktával rendre parázs meccseket játszunk, szerintem hétvégén sem lesz másképp. Az kerülhet ki győztesen, aki minden körülmények között a játékra koncentrál.

Gyulaháza (15.)–Nagyhalász (4.)

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Egyre szűkül a kör, akkor lesz sanszunk megtartani megyei elsőosztályú tagságunkat, ha a hazai mérkőzéseket kötelező jelleggel behúzzuk! Így a hétvégit is, bár tudjuk, hogy egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk!

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Mindenképpen győzelemre kell játszanunk, hogy tudjuk tartani a lépést az élmezőnnyel. Ellenfelünknek is nagy szüksége van a pontokra, így egy küzdelmes mérkőzésre számítok.

Balkány (8.)–Kisvárda II. (9.)

Mirgai László, a Balkány edzője: – A múlt hetihez képest kettővel többen leszünk, hiszen két játékosunknak lejár az eltiltása. Tudjuk nagyon jól, hogy nagyban befolyásolja ellenfelünk szereplését, hogy milyen összetételben érkeznek hozzánk. Az edzőváltásnak köszönhetően biztos vagyok benne, hogy egy agresszív, hajtós csapat érkezik hozzánk, így egy jó meccsre van kilátás.

Nagy Sándor, a Kisvárda edzője: – Egy jó csapathoz utazunk, egy erős támadójátékot játszó gárdához. Ebben a szezonban csak egyszer nem rúgtak gól, ettől eltekintve mi szeretnénk folytatni sorozatunkat.

BB, MK
hirdetés