Jó gyepre a magyart!

Jó gyepre a magyart!
Borítékolni lehetett volna, hogy terítékre kerül a gyep. Az a drága jó… Így van ez minden esztendőben, amikor folytatódik a focibajnokságokban a pontvadászat. Jeges, vizes, göröngyös, mély, nem is szólva az egyéb jelzőkről. Mán László jegyzete.

Vannak, akik legyintenek, ez nem kifogás, mindkét csapatnak ugyanolyan volt. Utóbbi valóban így van, igaz, egy nyerni és játszani akaró csapat számára hátrányosabb a dadogós játékért, mint egy betömörülő, védekezésre összpontosító alakulatnak.

Itt azzal van a baj, hogy az utóbbi időben milliárdok áramolnak a magyar labdarúgásba, jut új stadionokra, ilyen és olyan csodamasinákra, elemző és értékelő technikákra, s még sorolhatnánk. A legfontosabbra, a játéktérre már a kelleténél jóval kevesebb. Évről-évre jönnek az üres lózungok az utánpótlás-nevelésről, szakemberképzésről, a légiósokról, nézőszám és a színvonal emeléséről, marketingfogásokról. Pedig először megfelelő minőségű pályák, füves, kevesebb műfüves területek kellenének az edzésekre. A stadionokba pedig olyan játékterek, amelyeket megfelelő minőségű gyep fed, amelyet lehessen locsolni, a felesleges vizet levezetni. Nem olyan ördöngös dolgok ezek, és most pénz is jutna rá…

Mán László

Címkék: ,hirdetés