Jó hír a vereség után: marad az akadémiai jog

A juniorok Debrecen elleni meccsén Nagy Dániel (jobbra) jól szállt be a játékba
A juniorok Debrecen elleni meccsén Nagy Dániel (jobbra) jól szállt be a játékba - © Fotó: Sipeki Péter
Nyíregyháza – A juniorbajnokság péntek reggeli meccsén veszített a Nyíregyházi Sportcentrum fiúcsapata, a felnőttek számára csütörtökön indul a rájátszás.

Rosszul indult a péntek a nyíregyházi kosárlabdázás számára, hiszen a hazai körülmények között szereplő U18-as csapat a korosztályos bajnoki döntőben a harmadik negyedbeli 18 pontos vezetés ellenére végül 85–76-ra kikapott a Debrecentől, így a négy közé jutást illetően nincs a saját kezében a sorsa. Az az alap, hogy a 17 órakor kezdődő Szeged elleni meccset mindenképpen meg kell nyerni.

Az ezt követően a csapat egyik támogatójánál, a Burger Pubban tartott sajtótájékoztatón jó hírekkel szolgáltak a jelenlévők, így Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Sitku Ernő, a Nyíregyháza Blue Sharks szakmai igazgatója és Siska János, az utánpótlás szakág vezetője, egyben a felnőttcsapat vezetőedzője. A szövetségi akkreditáción ugyanis megfelelt az utánpótlásbázis, így a jövőben is akadémiaként működhet tovább.

A napirendi pontok között szerepelt a jövő héten csütörtökön induló rájátszás, a negyeddöntő első meccsén a Vasast fogadja a Blue Sharks. Nagy Krisztián csapatkapitány abban reménykedik, hogy két mérkőzésen sikerül kiharcolni a továbbjutást, ami a csapat tavalyi eredményének túlszárnyalását jelentené.
hirdetés