Jó kezekbe kerültek az ajándék csokik

A járóbeteg-szakrendelésre érkezettek is kaptak az ajándék csokiból Bárdosi Magdi marketingreferensünktől
A járóbeteg-szakrendelésre érkezettek is kaptak az ajándék csokiból Bárdosi Magdi marketingreferensünktől - © Fotók: Janics Attila
Nyíregyháza – Megédesítettük a hűvös hétfőt a gyermekrehabilitációs osztályon.

– Egy kívülálló talán csak annyit érzékelt, hogy Evelin mélyen előrehajolt a tolószékben és érdeklődve nézett körbe. Ő így fejezte ki azt, amit ép társai szavakkal mondanak el. Tudja, hogy ajándékot kapott és nagyon örül, hogy itt vannak – fordította le a kislány mozdulatait Bártfai Józsefné osztályvezető főnővér, amikor megérkeztünk a Jósa András Oktatókórház Gyermekrehabilitációs Osztályára a doboznyi csokoládéval.

Naponta megtapasztaljuk, mekkora szeretet árad ezekből a gyerekekből.” Bártfai Józsefné

Néhány héttel ezelőtt kértük arra olvasóinkat, hogy csatlakozzanak a nagy csokigyűjtő akciónkhoz, s szerezzünk édes meglepetést az osztályon kezelt kis betegeknek.

dsc_4625 Fotók: Janics Attila ©

A gyógytornától kissé elfáradt Peti szája is széles mosolyra húzódott, amikor kézbe vette a nagy tábla csokit, és a járóbeteg-szakrendelésre érkezett gyerekek is örömmel bontogatták az édességet.

– Naponta megtapasztaljuk, mekkora szeretet árad ezekből a gyerekekből, értük éri meg gyógyítani – mondta Ágika.

Egy-egy súlyosabb esetnél hetek, olykor hónapok rehabilitációja szükséges egy mozdulathoz, egy kimondott szóhoz, az újra megtett lépéshez. Hosszú folyamat a funkciózavarokat speciális és komplex kezelésekkel, terápiákkal a lehető legnagyobb mértékben helyreállítani, azonban a nagyon elhivatott szakembergárda tudja, a csodák megtörténnek.

S miközben a csokik a legjobb kezekbe kerültek, a szerkesztőségbe újabb adományok érkeztek, hiszen a karácsonyi „Segítünk” akciónkkal is az itt gyógyulókat ajándékozzuk meg még az ünnepek előtt.

– Mindig meghat az emberek segítőkészsége, kedvessége. Volt, aki közvetlenül keresett meg, hogy csatlakozva a Kelet akciójához támogatná a gyógyítómunkánkat. Nagyon köszönjük – tette hozzá dr. Kántor Katalin osztályvezető főorvos. Mi pedig tolmácsoljuk a gyerekek mosolyát, köszönetét mindazoknak, akik csokit hoztak a dobozba.

KM
hirdetés