Jó tett helyébe nem jót kapott egy debreceni vállalkozó

Jó tett helyébe nem jót kapott egy debreceni vállalkozó
Debrecen – Amilyen örömteli hírnek számított télen, hogy Deák János vállalkozó saját munkagépével önszorgalomból két alkalommal is eltakarította a havat a Boldogfalvi kert utcáiról, olyan fájdalmas most a portáját ért vandalizmusról beszámolni.

Bánatosan mutatta telephelyén, a Mészáros Gergely kertben 3 éve ültetett meggyfáin elvégzett pusztítást.

– Először húsvétra tették tönkre 15 kisfámat, de előtte megmérgezték a kutyáimat, kettőt közülük két hétbe telt lábra állítani, most már gyógyulófélben vannak – mondta elkeseredve a múlt héten, de még nem volt vége a történetnek. Négy nap múlva ugyanis már 100 darab ültetvénye esett áldozatul a vandál kezeknek, mert minden jel arra mutat, csak kárt akartak okozni neki, ez vezérelte az elkövetőt.

Csak károkozás vezette

– Miután semmit nem vittek el, a kisfák koronáit is metszőollóval vágták le, de azt sem teljesen, csakhogy tönkre tegyék, számomra egyértelmű, valaki valamilyen sérelmét akarta ezzel megbosszulni. Sejtem is, hogy ki, de ezt majd a rendőrség derítse ki, mindenesetre kétszer is helyszíneltek, én megtettem a feljelentést.

A tett, amivel 300 ezer forint kárt okoztak Deák Jánosnak, még akkor is büntetésért kiált, ha nem tesszük hozzá, télen – hogy ki tudjon állni a nagy hókotróval – a telephelyéhez vezető utat is megtisztította szívességet téve az általa vélt elkövetőnek is. 

Fotó: Égerházi Péter 

Címkék: , ,hirdetés