Jó zenészek jó zenéje jó helyszínen

Jó zenészek jó zenéje jó helyszínen

A sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Művelődési Központ három oldalról zárt udvara nyaranta szinte kiált a szabadtéri rendezvényekért. Idén sem hiába.  

Az I. Sátoraljaújhelyi Világzenei Fesztivál megrendezése az első napon telitalálatnak bizonyult. Igaz, a közönség az első napon nehezen gyűlt, de ez talán annak a félreértésnek volt betudható, hogy néhány helyen este nyolc órára hirdették a kezdést, pedig a szervezők eredeti szándéka 19 óra volt. A nézők addig sem unatkoztak, mert egy helybeli étterem speciális ételekkel tartotta helyben a közönséget.

Amely egyre nagyobb lett. Hogy kit a kulináris élmények keresése, kit pedig a zenei élvezetek habzsolása csalogatott be a térre, tulajdonképpen teljesen mindegy. Gyanítható, az utóbbiak voltak többen, de a tapasztalat szerint a zenei mindenevők a gasztronómiai kihívásoktól sem rettennek meg.

Jó fent és lent

Ahhoz, hogy egy zene jó legyen, az kell, hogy a színpadon lévők és a színpad előtt lent helyet foglalók egyaránt jól érezzék magukat. A miskolci Frappé trió tagjai gondoskodtak arról, hogy egyikben se legyen hiba. Van az úgy, hogy három, alapvetően más-más területen működő muzsikus úgy gondolja, hajlítgat egy kicsit a saját világán a másik kettő kedvéért, aztán hátha jó lesz az, ami kikerekedik.

Aki pusztán arab zenére vágyott a Frappétól, az csalódhatott, aki viszont egy zenei világkörüli utazáson akart részt venni, az örülhetett. Pick-up-ös hegedű, akusztikus gitár és elektromos basszgitár három értő zenész kezében csodákra képes.

Jó ötlet volt megszervezni ezt a fesztivált, amely kedden este folytatódott és szerdán szintén várja a zenekedvelőket.
hirdetés