Jobb eredményt vártam

Jobb eredményt vártam
Sikeresen célba ért a Lavanttal Ralin a Juhász Csaba – Juhász István ralipáros. Csabival beszélgetek.

Juhász Csaba – Juhász István
Mitsubishi EVO X. – Juhász Média Kft.
Lavanttal Rallye – 2018.04.06-07.

A Rebenland Rallye után könnyebb volt végig porolni vagy itt is volt küzdelem azért?

– A rebenlandi pályákat jobban ismerem, ezért ott könnyebb volt számomra versenyezni. Ott esőben versenyeztünk, ahol mi jobban megyünk. Azt jobban is élvezem. Nekem ezek a pályák nehezebbek voltak.

RUNDKURS MOSERN – EITWEG szakaszon 14 másodpercet hoztatok az első gyorshoz képest. Ennyire szeretsz slick gumival murván menni?

– Sajnos első alkalommal várnunk kellett a rajt előtt, mert baleset volt a szakaszon. Több, mint 20 percet álltunk. A gumik és a fékek is lehűltek, ezért mentünk elsőre olyan rossz időt. Nekem ez nagyobb problémát jelentett, mint a többi versenyzőknek. Sajnos itt sok időd veszítettünk.

Milyen volt egy helyen szervizelni a többi magyar versenyzővel?

– Kicsit furcsa. Egyik külföldi versenyen sem volt még ilyen magyaros a hangulat. Én úgy gondolom, hogy mindenki jól érezte magát, ez áthatotta egy kicsit a szervízparkot is. A gyűjtőben ki tudtunk alakítani egy teljes magyar kocsisort.

A sok kanyar mennyire vette ki belőletek az erőt?

– 2012 óta versenyzünk a Mitropa kupában, már nem jelent gondot fizikálisan egy ilyen verseny teljesítése. Persze a két verseny között fordítok időt a fizikai felkészülésre.

HAMMER – PREBL szakaszán 15 másodpercet javítottatok. Miként is sikerült ez?

– Igen, sokkal jobb volt a tapadás. Többet is tudtunk volna javítani, de a hátsó fékünk nem volt tökéletes. Túl melegedett.

Miként értékeled a versenyt?

– Jobb eredményt vártam, de legalább látom, hogy hol tudunk még gyorsulni. A legközelebbi versenyen már sokkal gyorsabbak leszünk. Lesz egy hosszabb tesztünk, kipróbálunk más beállításokat. És más gumi márkát is.

Legközelebb Opatija rallyn láthatnak benneteket?

– Opatija-n nem indulunk, szerintem a Parasznya-i MARB futamon veszünk részt.

Köszönjük Partnereink segítségét!

– Hajósi Miklós –
hirdetés