Jobb időben lépni, mint kockáztatni

Szakemberek a magasban
Szakemberek a magasban - © Archív Fotó: KM
Nyíregyháza – Bízzuk a szakemberekre a veszélyes jégcsapok eltávolítását!

A tél velejárója a csapadékos időjárás, a fagypont alatti hőmérséklet, majd a lassú olvadás, ami hatalmas, akár a járókelők testi épségét veszélyeztető jégcsapok kialakulásához is vezethet a családi ingatlanok, társasházak, tömbházak tetején. Mit tegyenek a lakók, kihez forduljanak segítségért? – fordult lapunkhoz kérdésével hűséges nyíregyházi előfizetőnk.

Rutinosan, hibátlanul

– Senki ne kezdjen magánakcióba, ha nem biztos abban, hogy a problémát jelentő jégcsapokat a saját és mások testi épségének veszélyeztetése és anyagi károkozás nélkül el tudja távolítani! Legjobb, ha a lakók értesítik a közös képviselőjüket, aki egy helyszíni szemle után megteszi majd a szükséges lépéseket – tanácsolja Siktár Valéria közös képviselő.

– Sok esetben nem várhatunk arra, hogy a természet „intézze el” a dolgot, ilyenkor alpinista szakemberekhez fordulunk, akik sokéves rutinjukkal biztonságosan és hibátlanul elvégzik a rájuk bízott feladatot, de olyan is előfordult már, hogy a katasztrófavédelem segítségét kellett kérnünk a veszélyes jégcsapok eltávolításához. Jobb félni, mint megijedni, időben megelőzni a bajt, mint kockáztatni egy esetleges balesetet! – összegzett Siktár Valéria.

PI

Címkék: , ,hirdetés