Jobb később, mint soha: kristálytörés Ajkán

Nyíregyháza – Közel egy év után, a mostani bajnokságban először nyert meccset a nyíregyházi tekecsapat.

Teke. Nem lett a sorozatból egy híján húsz. A férfi szuperligából már kiesett Nyíregyházi TK 18 vereség után meccset nyert a mostani sorozatban. Kicsit már későn, de mégis jobb, mintha soha nem történt volna meg.

A sereghajtó NYTK az ötödik helyért hajtó Ajka Kristály otthonában győzött, ott, ahol még sosem vesztett, igaz, nem is nyert, hiszen mindkétszer 4:4-re végzett. A döntetlent most is aláírta volna előre a vendégcsapat, tekintve, hogy nem a legjobb összetételben érkezett, és ifistáit is be kellett vetniük a felnőttek között. Közülük Erőss Adrián rögvest felülmúlta az előmeccsen látott önmagát, és bravúros pontszerzéssel kezdett. A középső sorban Hacker Dezső jutott hatszáz fa fölé, így 81 egységnyi előnnyel kezdték az utolsó kört a nyíregyháziak. Mogyorósi Péter tette hozzá a harmadik egyéni pontot, és a az utolsó gurításokat övező nagy számolgatások közepette az előnyből is maradt 15 fányi, így megszületett a vendégsiker. Egyúttal a nyíregyháziak azt is bizonyították, hogy nagy szívük van, és a kiesés ellenére is képesek még küzdeni.

BT

Szuperliga: Férfiak

19. forduló

Ajka Kristály SE–Nyíregyházi TK 3:5 (3266:3281)

NYTK: Erőss A. 560 (1 pont), Szegő 530, Finta 540, Hacker 608 (1), Mogyorósi 580 (1), Szlovenszki A.-Bíró Zs. 463. Ifi: 4:0 (1001:940).

Címkék: , ,hirdetés