Jobb lábbal a pedálokat nyomja, ballal kormányoz

Jobb lábbal a pedálokat nyomja, ballal kormányoz
Máriapócs – A lengyel driftes balesetben veszítette el karjait.

Az eddigi Trackwood Drift Fesztiválok mindegyike bővelkedett különlegességekben. Mindez igaz a soron következőre is, aminek pénteken és szombaton ad otthont a máriapócsi RabócsiRing. A kontinens legügyesebb pilótáit láthatja majd a nagyérdemű, a remek versenyzők közül is kiemelkedik a lengyel Bartosz Otsalowski.

03

A harmincegy esztendős versenyző srácként arról álmodott, hogy egyszer nagy autóversenyző lesz. El is kezdte pályafutását, a raliban már bontogatta szárnyait, amikor jó tíz évvel ezelőtt egy motorbalesetben mindkét karját elveszítette. Nem tört össze és esze ágában nem volt abbahagyni a versenyzést. Tovább ralizott, majd rákapott a driftre.

Hogyan versenyez, csúsztatja parádésan a több száz lovas Nissant? Jobb lábbal a pedálokat nyomja, ballal kormányoz, és egy okos szerkezet segítségével a vállával váltogat, így csúsztatja az autóját előre.

A váltóra van rögzítve egy hosszabbító szerkezet, így a sebességi fokozatok között vállal tud váltani. A műszerfalon található összes gombot képes kezelni, így tud indexelni, vagy akár az ablaktörlőt is üzembe tudja helyezni. Nem csak a vezetést, de még a tankolást is egymaga oldja meg, mindenféle külső segítség nélkül.

01

Közel százan indulnak

Egyébként már járt a RabócsiRingen, hat esztendeje egy ralikrosszautóban körözött. Most is megmutatja, hogy ha valamit nagyon akarunk, azt el tudjuk érni. A kétnapos megmérettetés a Polska Federacja Driftingu (PFD) és az MNASZ magyar profi drift bajnokságának a futama pro és pro-am/challenge kategóriában. A nevezések alapján közel százan állnak majd rajthoz, ezt legutóbb tévesen közöltük.

– KM-ML –


Menetrend
Augusztus 25., péntek

8: Kapunyitás

10: Edzés

19: Városi felvonulás

21: Tuning party és live dj

Augusztus 26., szombat

8: Kapunyitás

9: Edzés

10: Kvalifikáció

13: Street top 8

14:30 Tsuiso edzés

16: Pro-am/challenge top 16

18:30 Trackwood top32/16

22: Döntők

23:30: Tuning party, live djTovábbi hírek a Sport kategóriából

Sporthírek


hirdetés