Jobb nem nem is lehetne!

A mátészalkai együttes meggyőző teljesítménnyel vezeti a tabellát
A mátészalkai együttes meggyőző teljesítménnyel vezeti a tabellát - © Fotó: tudósítónktól
Mátészalka – A Mátészalkai MTK NB II-es női kézilabcsapata egészen az első helyre szárnyalt ősszel.


Kézilabda. Ez igazán szép volt, lányok. De még mennyire. A Mátészalkai MTK NB II-es női kézilabdacsapata négy pontos előnnyel uralja az Észak-keleti csoport tabelláját, mégpedig úgy, hogy egyetlen egyszer, a megyei rivális, Kölcsey-DSE Nyíregyházával szemben húzta a rövidebbet. Egyébként valamennyi rangadót kivétel nélkül behúzta – nem egyet idegenben.

Bár Vakarcs Krisztina szerényen elhallgatja érdemeit, nekünk talán megengedhető annyi megjegyzés: a korábban az NB I-ben is bemutatkozott átlövő érdemei megkérdőjelezhetetlenek. Immár nem csupán góljaival, az alaposan kifundált taktikával lendítve az együttesen.

– Azt gondolom, hogy ezt a szép eredményt nem sikerült volna megvalósítani Torma Tamás alpolgármester segítsége nélkül – közölte elöljáróban Vakarcs Krisztina, az őszi idényt az élen záró Mátészalkai MTK játékos-edzője. – Edzéseszközöket, felszereléseket biztosított a munkához. Az én elvem ugyanis az, hogy az elvégzett munkában hiszek. A lányok edzésen, a mérkőzésen is százszázalékot nyújtottak: ez a hozzáállás az első helyre repítette a csapatot. Móré Kata, aki meghatározó szerepet vállalt, munkahelyi elfoglaltság miatt két meccsen lépett pályára, a nehézségek ellenére sikerült újratervezni. Azt gondolom, ez az újratervezés nagyon jól sikerült, sőt, jobb nem is lehetne. Elsősorban a védekezés hatékonyságára fektettük a hangsúlyt ezzel tudtunk mérkőzéseket nyerni: az a tény, hogy a legkevesebb gólt kaptuk, minket igazol. Az egész csapatot dicséret illeti, nem akarok kiemelni senkit, mert a tíz megnyert találkozón akadt legalább egy ember, aki vállalta a vezérszerepet és a kritikus percekben segített a társaknak. Talán éppen ez a mi fegyverünk: egymásért tudunk küzdeni, a kölcsönös tisztelet és a küzdeni akarás. Egy biztos, a földön kell maradni és dolgozni tovább. Ugyanakkor merjünk nagyot álmodni és tegyünk meg érte mindent!

KM-KT
hirdetés