Jobban megbecsülni az előnyt

Győzelem ide vagy oda, valahogy mindenki rezignáltan vette tudomásul a Marso-NYKK keddi diadalát.

Hogy is ne, amikor a Sopron elleni siker (89–87) egyrészt jóval magabiztosabb lehetett volna, másrészt viszont egyetlen dobáson múlt minden, ám Carberry dudaszóra elengedett triplája lecsorgott a gyűrűről. Erre mondják, hogy csak a győzelem számít, semmi más?

Nem számítottam könnyű mérkőzésre, ám ettől azért jóval könnyebben meg lehetett volna a siker – fújt egy nagyot még szerdán is Horváth Imre, a nyíregyházi csapat trénere. – Nagyon nehéz visszaállni a két hetes szünet után, több kollégával is beszéltem a hétvégi meccseket követően, és valamennyien ritmustalan, formán kívüli játékra panaszkodtak. Ez bennünket is utolért. Hozzáteszem, ha jobban megbecsüljük a harmadik negyedbeli tekintélyesnek tűnő vezetésünket, akkor magabiztosan nyerhettünk volna, így viszont a szerencsének is szerepe volt a győzelemben.

A 11-es 11-ese
Hihetetlen adatot tartalmaz a mérkõzés statisztikája: a Sopron 11-es számú játékosa, Zoran Krsztanovics csapata 35 lepattanójából egymaga 18-at gyûjtött be, ebbõl 11-et az ellenfél gyûrûje alatt! Mivel a szerb légiós a pontokkal sem maradt adós (22-ig jutott), ezért ennek a mérkõzésnek õ volt a legjobbja. Mégha Carberry 34 pontig jutott is…

A sÖrdögök tehát majdnem pokollá tették a nyíregyháziak ezévi bemutatkozását, különösen, hogy Carberryvel és Krsztanoviccsal sehogyan sem boldogultak az NYKK játékosai.

A magyar mezőnyben a Falco és a Sopron stílusa ellen a legnehezebb készülni, mostani vendégünk is amolyan szabadjátékot mutatott be, és valljuk be, semmivel sem játszottak rosszabbul, mint mi – így a tréner. – Gondot jelentett még, hogy alaposan elvesztettük a lepattanóharcot, viszont nálunk nemcsak két ponterős teljesítmény volt, hanem Savic kiemelkedő játéka mellett a kezdőből még hárman is bőven tíz fölé kerültek. Voltak persze figyelmeztető jelek, ezekből okulnunk kell a szombati, kaposvári meccsig, utána pedig lesz egy kis időnk arra, hogy rendezzük a sorokat.

– Bodnár Tibor –
hirdetés