Jobban vannak a fővárosi bankrablás sérültjei

Kielégítő állapotban van az a nő, aki a péntek délutáni bankrabláskor sérült meg Budapesten, a X. kerületben. Az Országos Baleseti és Sebészeti Intézet ügyeletes orvosa szerint az asszonyra azonban még több vizsgálat vár.

Közben túl van az életveszélyen a támadó is, a férfit éjszaka megoperálták, most a Merényi Gusztáv Kórház intenzív osztályon ápolják – mondta a Független Hírügynökségnek a kórház ügyeletese.

A támadó péntek délután 2 órakor lépett be a CIB Bank Kőrösi Csoma Sándor úti fiókjába. Az egyik női alkalmazott torkához kést szorított, ezért a biztonsági őr több célzott lövést adott le rá. A rablót többször eltalálta, de a nőt is érte lövés. Azt egyelőre nem tudni, hogy az alkalmazottnak vannak-e szúrt sérülései is. Ezt ugyanis sem a rendőrség, sem az ügyeletes orvos nem erősítette meg.

A rendőrség már vizsgálja, hogy az őr jogosan használta-e fegyverét. Ehhez azonban ki kell hallgatni a nőt és a rablót is, ha az orvosok ezt megengedik majd.

Legutóbb két hete Szigetszentmiklóson nyitott tüzet egy banki biztonsági őr két támadóra, akkor egyikük meghalt, társa pedig elmenekült. Másfél éve Budapesten volt lövöldözés egy pénzintézetben, akkor a biztonsági őr vesztette életét.További hírek a Magyarország kategóriából

Sporthírek


hirdetés