Jobbik – „Ne a vidéki kórházakon spóroljon a Fidesz!”

By Palicz István
Nyíregyháza – Krisztust vagy Barabást akarjátok? – tette fel a kérdést kétezer éve Pilátus. A jó és a rossz közötti választás, a felelős élet-halál döntés meghozatala most az Orbán-kormányra nehezedik, s úgy tűnik, a történelem megismétli önmagát. Ezzel a drámai felvezetéssel indította a Fidesz egészségpolitikáját bíráló sajtótájékoztatóját  dr. Apáti István jobbikos országgyűlési képviselő.

Kifejtette: a mátészalkai, fehérgyarmati és vásárosnaményi térségben működő kórházak bizonyos osztályainak megszűntetését, illetve radikális ágyszámcsökkentést fontolgat a Fidesz, alárendelve a humánumot, a betegek érdekeit, az ellátás biztonságát a takarékossági megfontolásoknak. – A kórházak „államosításáról” szóló törvényt húsvét után várhatóan napirendre tűzi a parlament. Kíváncsi leszek, hogyan szavaznak majd a megyénkbeli fideszes honatyák. A pártfegyelem győz-e vagy a lakosság érdeke? A Jobbik nem fog rábólintani a törvényre, sőt, aláírásgyűjtő akciót indít a térség változatlan egészségügyi ellátórendszerének megőrzése érdekében! A Fidesz-KDNP kormány rosszabb, mint a szocialisták és a liberálisok voltak, rafinált alkotmányossági trükkel igyekszik meggátolni a helyi vagy országos népszavazás lehetőségét – mondta a képviselő.

Adorján Béla, a megyei közgyűlés tagja szerint életveszélyes lépésre készül a Fidesz, azokat csapja arcon, akik hatalomra juttatták. – Meg kell őrizni a térségi kórházak ellátóerejét! A holding-gate kitűnően példázza, hogy a magyar egészségügyben van pénz, csak nem jó kezekben…
hirdetés