Jobbik: Rendszerszintű nyugdíjreformra van szükség

A Jobbik törvénymódosítással szüntetné meg a politikusok korkedvezményes nyugdíjazásának lehetőségét – mondta pénteki sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A Jobbik sürgős eljárásban módosítaná a nyugellátásról szóló törvény azon részét, amely az országgyűlési képviselőknek és polgármestereknek lehetővé teszi, hogy korkedvezménnyel vonulhassanak nyugdíjba – mondta pénteken Z. Kárpát Dániel. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerint megfelelő népesedési politikával lehet csak elkerülni a közelgő “nyugdíj-katasztrófát”.

A Jobbik több törvénymódosítást is be kíván nyújtani a parlament őszi ülésszakán. Az egyik elképzelés szerint 3-4 gyermek után korkedvezménnyel lehetne nyugdíjba vonulni. Egy másik javaslat szerint a dolgozó gyermekek személyi jövedelemadójának egy részét a nyugdíjas szülők kaphatnák meg. A Jobbik felülvizsgálná a rokkantnyugdíj jelenlegi ellenőrző rendszerét. A potyautasok kiszűrése után jelentősen megemelnék a rokkantnyugdíjak összegét – tette hozzá az ellenzéki képviselő.

– Független Hírügynökség –

Címkék: , ,hirdetés