Jobbik-sajtótájékoztató: „A Fidesznek el kell döntenie, hogy a piszkos pénz vagy hazánk védelme, biztonsága fontosabb”

Nyíregyháza – Végre Orbán Viktor is elismerte, hogy a letelepedési kötvények megszüntetése értelmes és ésszerű felvetés a Jobbik részéről, igaz, a kormánypárt beérné félmegoldásokkal is, és az sem kizárt, hogy idővel más néven, más jogcímen folytatná a pénzért árult betelepítést.

A Jobbik álláspontja változatlan: csak olyan Alaptörvény-módosítást tudunk támogatni, amely a nemzetbiztonsági kockázatot rejtő betelepítés minden formáját véglegesen elutasítja – jelentette ki nyíregyházi sajtótájékoztatóján Vona Gábor, a párt elnöke.

Hozzátette: a Fidesznek el kell döntenie, hogy a „piszkos pénz” vagy hazánk védelme, biztonsága fontosabb. Lapunk kérdésére, amely a napokban kirobbant Pharaon-botrányra vonatkozott, Vona Gábor így válaszolt: – Ha bebizonyosodik, hogy Magyarország miniszterelnökének szomszédja, az Orbán-család üzleti partnere, valóban egy olyan ember, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs van életben, akit illegális bevándorlás támogatásával, fegyverkereskedelemmel, terrorizmus finanszírozásával vádolnak, ráadásul a kormányfő szerint Ghaith Pharaon nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot, akkor hazánk legnagyobb nemzetbiztonsági kockázata maga Orbán Viktor!
hirdetés