Jobbik-sajtótájékoztató: „Hozzák nyilvánosságra a sugárzásmérési jegyzőkönyveket!”

Nyíregyháza – Közel egy hónapja vizsgálódik a Nemzeti Nyomozóiroda a Jósa András Tömbkórház Projekt kapcsán tett jobbikos feljelentés ügyében.

Béres Csaba önkormányzati képviselő és Apáti István párt alelnök szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott: közérdekű adatigénylés keretében nem sikerült tisztázni a beruházáshoz kapcsolódó sugárterápiás bunker elbontásának körülményeit.

– Harminc kérdést intéztünk az oktatókórházhoz, érdemi válaszokat nem kaptunk. Az iratokban viszont szembetűnő ellentmondásokra bukkantunk a radioaktív hulladékok (a betontörmelékek és a gépalkatrészek) sorsával, sugárzási mutatóival kapcsolatban – mondta el Apáti István, hozzátéve: a bűncselekmény gyanúja miatt tett feljelentésükben nem a kórházban folyó gyógyító tevékenységet, szakmai munkát, az ott dolgozókat bírálták, hanem a projekt lebonyolításának „aggasztó érdekességeire” igyekeztek rávilágítani. – A mérési jegyzőkönyvek, dokumentumok nyilvánosságra hozatala sok kérdésre választ adhatna, eloszlatná a kételyeket és a félelmeket – hangzott el.
hirdetés