Jobbik-sajtótájékoztató: „Ne a járási hivatal döntsön a helyi önkormányzat helyett!”

Tiszavasvári – Járási önkény és törvénytelenség a tiszavasvári közmunkában címmel tartott sajtótájékoztatót hétfőn dr. Fülöp Erik, a város polgármestere, aki szerint erkölcstelen és jogellenes gyakorlatot folytat a Tiszavasvári Járási Hivatal, amikor mellőzi az előzetes egyeztetéseket az önkormányzattal, és nem engedi, hogy a városvezetés maga válassza meg, kiket, milyen munkakörben kíván közfoglalkoztatni.

– A járási hivatal vezetője, dr. Hosszú József – a korábbi gyakorlattól eltérően – önkényesen jár el a „dolgozók” kiközvetítésekor. A múlt héten 100 emberből csak 30 állt munkába. A behívottak egy része külföldön él, gyesen van, egészségügyileg alkalmatlan, vagy korábban éppen az önkormányzat szüntette meg a munkaviszonyukat mulasztások miatt. Mivel a hivatalvezetőtől nem kaptam kielégítő választ, felsőbb szinteken fogok szakmai állásfoglalást kérni az ügyben – jelentette be dr. Fülöp Erik.

A sajtótájékoztatón felszólaló Orosz Mihály Zoltán, Érpatak polgármestere követendő példaként hozta fel a települése és a Nagykállói Járási Hivatal közötti együttműködést, ami alapvető feltétele a hatékony, megélhetést és társadalmi integrációt egyaránt segítő közmunkaprogramnak.
hirdetés