Jogerősen fizetnie kell a tiszalöki polgármesternek

Jogerősen fizetnie kell a tiszalöki polgármesternek
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza, Tiszalök – A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa ítéletet hozott a G. S. (Gömze Sándor, Tiszalök polgármestere, a szerk.) és társaival szemben becsületsértés vétsége miatt indult ügyben.


A Nyíregyházi Járásbíróság elsőfokon az I. és II. rendű vádlottakat megrovásban részesítette, a III. rendű vádlottat felmentette.

A törvényszék azonban súlyosbította a járásbíróság ítéletét: az I. rendű vádlottal szemben 375 ezer forint, a II. rendű vádlottal szemben 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A magánvádló (dr. Zsonda László) azért jelentette fel a vádlottakat, mert 2015. március 9-én, egy rendkívüli képviselő-testületi ülésen olyan kijelentések hangzottak el, amelyek alkalmasak a becsület csorbítására – az erről készült felvétel az interneten is elérhetővé vált.

A másodfokú bíróság a sérelmezett kijelentéseket megvizsgálta, és megállapította: az I. és II. rendű vádlott a magánvádlóval szemben olyan kifejezéseket használt nagy nyilvánosság előtt, amelyek alkalmasak a becsület csorbítására. Az ítélet jogerős.


Állóháború Tiszalökön

Tiszalök – Szinte izzott a levegő szerdán a város volt ifjúsági házában megrendezett lakossági fórumon.
hirdetés