Jogsi nélkül fogdába kerültek

Miskolc – A rendőrség szigorúan lép fel a notórius jogosítvány nélkül vezetőkkel szemben Miskolcon. Azonnali őrizetbe vételt bíróság elé állítás követi, végül elzárás a “jutalma” a papír nélkül vezetőnek.

Néhány nap alatt öt autóst is a helyszínen őrizetbe vettek a rendőrök Miskolc utcán, miután ellenőrzésük során kiderült, hogy nincs jogosítványuk. Korábbi szabálysértés miatt azt meghatározott időre bevonták.

A hét elején először egy 38 éves miskolci férfit bukott meg a  Vászonfehérítő utcában. Az adategyeztetés során ugyanis kiderült, hogy 2007 októberéig eltiltották a gépjárművezetéstől. A Mercedes volánja mögött ülő 25 esztendős fiatalembert a Tizeshonvéd utcában igazoltatták a rendőrök. Neki sem volt papírja, mert vezetői engedélylét jövő március bevonták.

A Győri kapuban rajtaveszetett 21 éves autós jogosítványát 2007 nyarán kaphatta volna vissza korábbi szabálysértése miatt. Az M30-as autópálya felüljárójánál már egy középkorú, 49 éves gépkocsivezető akadt a rendőrök horgára. Őt jövő februárig tiltotta el a szabálysértési hatóság a vezetéstől. Ennek ellenére ült a kormány mögé. A Szentpéteri kapuban elcsípett 20 éves fiatalember a napokban kaphatta volna vissza korábban bevont hajtási engedélyét.

Valamennyi eset közös vonása, hogy a törvényre fittyet hányó járművezetőket őrizetbe vették, majd gyorsított eljárásban bíróság elé állították. A taláros testület ez alkalommal nyolcvanezer forintig terjedő pénzbírságot, de ami még húsba vágóbb, 5-20 napi elzárással sújtotta az elkövetőket. Ez utóbbi büntetést pedig a börtönben kell leülni.

Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője felhívja az autósok figyelmét, hogy a miskolci rendőrök továbbra is a törvény teljes szigorával fellépnek azokkal a szabálysértési szempontból büntetett előéletű autósokkal szemben, akik  eltiltás hatálya alatt vezetnek járművet. Akit tetten érnek, azonnal szabálysértési őrizetbe veszik, és bíróság elé állításra számíthat. A törvény szerint ezen szabálysértés elkövetése miatt ezertől százötvenezer forintig terjedő pénzbírság, és 60 napig terjedő elzárás büntetés szabható ki.

– Puskár Tibor –
hirdetés