Jogsi nélkül okozott balesetet a kisvarsányi férfi, majd elhajtott a helyszínről

Jogsi nélkül okozott balesetet a kisvarsányi férfi, majd elhajtott a helyszínről
© Fotó: police.hu
Vásárosnamény – A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása miatt folytatott büntetőeljárást B. József 34 éves kisvarsányi lakos ellen.

A férfi 2018. április 26-án 11 óra 40 perc körül személygépkocsival közlekedett Vásárosnamény Kossuth úton a Radnóti út felé. Haladása során egy előtte szabályosan közlekedő gépkocsi mögött nem tartott kellő követési távolságot, melynek következtében járműve első részével nekiütközött a másik gépkocsi hátuljának. A balesetben a vétlen gépkocsi két utasa megsérült.

auti1

A 34 éves sofőr az ütközést követően a helyszínről megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül elhajtott Kisvarsány irányába. A bevezetett rendőri intézkedések eredményeként néhány órán belül sikerült azonosítani és elfogni a balesetet okozó sofőrt, aki mint kiderült, nem is rendelkezett vezetői engedéllyel. A férfit 2018. május 14-én a rendőrkapitányságon gyanúsítottként hallgatták ki, aki a baleset bekövetkezéséért a felelősségét elismerte.

A nyomozás során megállapítást nyert az is, hogy a gyanúsított által vezetett gépkocsi a baleset bekövetkezésekor nem volt Magyarországon forgalomba helyezve, sem hatósági engedéllyel, sem hatósági jelzéssel nem rendelkezett, amiért külön eljárást indítottak.

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság a büntetőeljárás befejezte és az ügyben keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal megküldte az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés