Jogsija se volt, elsodorta a kerékpárost Nyírkátán és továbbhajtott – Majd visszament, de akkor sem segített

Akt.:
Jogsija se volt, elsodorta a kerékpárost Nyírkátán és továbbhajtott – Majd visszament, de akkor sem segített
© Fotók: police.hu
Nyírkáta – A gépkocsivezető helyi lakosok ráhatására gyalog visszament ugyan a baleset helyszínére, de segítségét ekkor sem ajánlotta fel a balesetben megsérült férfi részére. Kiderült, jogsija sem volt a vezetőnek. A kerékpáros súlyosan megsérült, maradandó fogyatékosságot okozott neki a baleset.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság vádemelési javaslattal befejezte a nyomozást.

A Mátészalkai Rendőrkapitányság közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást K. A. 22 éves nyírcsászári lakos ellen. A férfi az általa vezetett Renault Clio típusú személygépkocsival közlekedett 2016. szeptember 7-én Nyírkátán a Kossuth utcán. A nyomozás adatai szerint a gépkocsivezető egy vele azonos irányba közlekedő kerékpáros előzésébe kezdett, azonban a manőver végrehajtása közben nem tartott kellő oldaltávolságot és ennek következtében a járműve visszapillantó tükre a kerékpárt hajtó férfi karjának ütközött. A kerékpáros az ütközés következtében felborult és az útpadkára esett. A gépkocsivezető a baleset után megállás és a tőle elvárható segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A baleset helyszínétől mintegy 200 méterre a gépkocsi műszaki hiba miatt leállt és a járművezető sikertelenül próbálta újraindítani. A gépkocsivezető helyi lakosok ráhatására gyalog visszament ugyan a baleset helyszínére, de segítségét ekkor sem ajánlotta fel a balesetben megsérült férfi részére. A mentőszolgálat munkatársai a kerékpárral közlekedő 58 éves nyírkátai férfit súlyos – maradandó fogyatékosságot eredményező- sérüléssekkel vitték kórházba. A rendőrök megállapították, hogy a gépkocsivezető nem rendelkezett vezetői engedéllyel. A Mátészalkai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai a járművezetőt gyanúsítottként kihallgatták és a napokban befejezett nyomozás iratait vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés