Jöhet a döntő Prostejovban!

Fucsovics Márton folytatta menetelését
Fucsovics Márton folytatta menetelését - © Fotó: www.czech-open.cz
Nyíregyháza – Fucsovics Márton pénteken nagyon simán legyőzte a legjobb hetven között jegyzett spanyol ellenfelét.

Két év után játszhat újra döntőt ATP-challengertornán Fucsovics Márton (204. a világranglistán). A nyíregyházi teniszező a csehországi Prostejovban (106 500 euró, salak) a pénteki elődöntőben 6:2, 6:2-re győzte le a spanyol Inigo Cervantest (69.), igazolva, hogy a top százban lenne a helye.
Marci ilyen kategóriájú tornán még sosem játszhatott döntőt, mert a 2014 júliusi torna az olaszországi Todiban (a szlovénból britté lett Aljaz Bedene ellen kapott ki a fináléban 2:6, 7:6, 6:4-re) 35 ezer eurós volt, míg a 2013-ban általa megnyert andriai viadal a 30 ezer eurós, az An-Ning-i pedig az 50 ezer dolláros kategóriába tartozott.

Szóval a negyedik helyen kiemelt Cervantest (akit 2014-ben a wimbledoni selejtezőben már legyőzött) Fucsovics hetven perc alatt szinte lelőtte a pályáról. Az első szervák hatékonyságában (48%) ugyan akadt kivetnivaló, de amikor bejöttek, akkor szinte mindig pontot szerzett belőle – a második szett derekáig százszázalékos volt ez a mutató, végül 84-re „romlott le”. A spanyol sokat hisztizett, ápolási szünetet is kért, a második szettben el kezdett ejtegetni, de ez sem segített a magabiztos magyar fiú ellen. Marci mindössze két bréklabdához hagyta jutni ellenfelét, de egyszer sem veszítette el adogatását, ő maga a kilenc esélyéből négyet valóra váltott.​
hirdetés