Jöhet a grúz elleni harmadik siker

Akt.:
A nyújtás Marci számára is fontos
A nyújtás Marci számára is fontos - © Fotó: Facebook
Nyíregyháza – Fucsovics Marci Rotterdamban is legyőzte a szlovák Martin Klizant.


Szerdán délelőtt képernyőre került Fucsovics Marci. Az egyik sportcsatorna közvetít a rotterdami ATP 500-as kemény pályás tornáról, ahol a 47. helyen jegyzett nyíregyházi teniszező pályára lépett. Ellenfele az a szlovák Martin Klizan (39.) volt, aki ellen két éve Davis Kupa-meccsen nyert 3:1-re.

Parádés átemelés

Marci pontjával indult a mérkőzés, amelynek az első szettjében nem sikerült a feleknek brékelniük. Marci elsősorban remek első szerváival gyűjtögette a pontokat. Már vezetett 5:4-re és 6:5-re is, ám a szlovák mindkétszer egyenlített. Jött a tiebreak, amelyet végül nagy küzdelemben nyert Marci 7–5-re, így hozta a szettet három perc híján egy óra alatt.

A folytatásban 1:1 után Marci egy parádés átemelés után három bréklabdához jutott, a másodikat sikerült is érvényesítenie. Utána egy remek rövidítéssel 3:1-re lépett meg. Kilzan persze nem adta olcsón a bőrét, és mindent megtett azért, hogy a meccsben maradjon. Amikor Marci kellő agresszivitással, a játékot irányítva teniszezett, erre nem volt esélye. Sajnos ez nem történt mindig így, a szlovák pedig ebbe kapaszkodva szorosabbá tudta tenni a szettet.

Olyannyira, hogy vissza­brékelt. Szerencsére 3:3 után Marci hasonlót tett, majd hozta az adogatójátékát, így máris 5:3-ra vezetett. Aztán megint a szlovák játéka jött, aki egy ásszal 5:4-re módosította az állást. Jött a zárójáték, amelyben Marci utolsó tenyeresét ellenfele a hálóba ütötte, ezzel a nyíregyházi teniszező 2:0-ra nyerte a százegy perces meccset.

Más pálya, labda…

– Sziasztok! Nyertem! A rotterdami ATP 500-as versenyen is sikerült győzelemmel kezdenem. Szófia után ez még értékesebb. Egészen más pálya, labda és Klizan személyében egy balkezes ellenfél várt rám, de tudtam alkalmazkodni a körülményekhez – nyilatkozta Marci a közösségi oldalán.

Fucsovics a második körben a kilencedik kiemelt grúz Nikoloz Basilashvili (20.) ellen lép majd pályára. Eddig háromszor találkoztak, kétszer Marci nyert, úgyhogy jöhet a harmadik…

KM
hirdetés