Jókor volt jó helyen a mentő

Ami senkinek nem hiányzik! Mentő a pályán – ez soha nem jelent semmi jót, márpedig vasárnap két tarpai játékos szorult orvosi segítségre
Ami senkinek nem hiányzik! Mentő a pályán – ez soha nem jelent semmi jót, márpedig vasárnap két tarpai játékos szorult orvosi segítségre - © Fotó: Illusztráció
Tarpa, Tunyogmatolcs – Alig negyedóra leforgása alatt két tarpai játékost szállítottak el a tunyogmatolcsi pályáról.


Unalom? Ismeretlen fogalom. Az egyszer biztos, a megyei másodosztály Kelet-Magyarország-csoportban mindig történik valami… Az őszi idényben szakadt már félbe meccs verekedés miatt, a Szatmárcseke mindkét kapusa egy bajnoki fellépés közben járt pórul – Bőnyei Bertalan a fehérgyarmati kórházban kötött ki, míg a csereként bevetett Gyarmati Krisztián az orrára kapott ütést, alig tudták elállítani a vérzést. Ez még mind semmi.

Ártalmatlan szituáció volt

A nyírmeggyesi Szondi Tibort súlyos térdsérüléssel szállította el a mentő, míg a vámosoroszi Kiss Csaba szárkapocscsont-törés következtében feküdt műtőasztalra. Kétségtelenül ő kesereghet leginkább.

Nos, a hétvégi, hatodik fordulót sem úszta meg mindenki szárazon. A Tunyogmatolcs–Tarpa (1–0) mérkőzésen a 10. percben Ködöböcz Norbert, majd alig negyedórával később Simon József dőlt ki. Az első esethez kihívott mentőautó el sem hagyta a pályát, már szoríthatták a helyet a másik vendégjátékosnak.

– Ködöböcz Norbert bal bokája sérült meg, a lábát sínbe tették, egy hetet feküdnie kell – ecsetelte az eseményeket Görög Csaba, a Tarpa edzője. – Ártalmatlan szituáció volt, mindenesetre egy hónapig aligha számíthatunk rá. Simon József erős rúgást kapott a jobb combjára, egy elkésett belépő után a csípőjétől a térdéig végigszántott a stopli. Nem hibáztatok senkit, de jó, hogy a mentősök még ott voltak…

Miért csak ebben a csoportban?

– A szünetben Velez Árpádot húzódás miatt kellett lecserélni, úgyhogy mondhatom, nem vagyunk túl szerencsések mostanában.

Abba pedig mi nem megyünk bele, hogy vajon mi lehet az oka annak: amíg a másik két csoportban nem történtek rendkívüli események – a „Keletben” máris egy teljes idényre elegendő problémát szükséges szó szerint orvosolni. Miként az is megoldásra vár, hogyan támadhat fel a Tarpa. A beregi együttes még nyeretlen, ráadásul a hat bajnoki meccsen négy gólt szerzett – hármat mindjárt a Beregdaróc ellen. Noha csak két találkozót bukott el, a négy pont egyelőre az alsóházba taszította a gárdát.

– Az előző évi gólkirály, Bata Csongor távozott, az ő hiányát nyilván megérezzük, emellett rengeteg a sérült – szolgált magyarázattal az eddigi szereplésre Görög Csaba.

Erősítésre várva

– Érzek egy olyat problémát is, hogy elbizonytalanodtak a srácok. A listavezető Nagyecsed elleni mérkőzés kivételével eljutottunk helyzetekig, nem is kevés alkalommal, csak éppen nem tudtunk gólt rúgni. Azon dolgozunk, hogy jobb legyen. Remélem, hamarosan erősebbek lehetünk; még július végén elindítottuk négy fiatal kárpátaljai futballista átigazolási kérelmét.

Antal Roland, Peres Csaba, Orosz András és Djacsenko Vitalij magyar állampolgár is egyben, közülük tizennyolc éves a legidősebb. Bármely pillanatban megérkezhet a játékengedélyük, nagyon bízom abban, hogy velük kiegészülve ütőképesebbek leszünk.

KM-KT
hirdetés