Jól játszottak, rosszul jártak

Teljesítette bajnoki küldetését a Betonút-NRK Nyíregyháza női röplabdacsapata, amelynek vezetőit azeri túra megszervezése izgatja. A Betonút-NRK bajnoki rajt előtti terveiről:

A Betonút-NRK élvonalbeli női röplabdacsapata nem teketóriázott – nem egyszerűséggel legyalulta a Miskolcot. Az Ismerd meg Magyországot” mozgalom keretében az elmúlt hetekben kereszül-kasul utazó nyírségi hölgykoszorú a borsodi városban habkönnyen vasalta be a győzelmet: a három játszmán belül tizenkettő, tizenöt, végül mindössze tizenegy pontot engedélyezve a házigazdának, ami szakadéknyi különbségről árulkodik.

– A miskolciak jelentősen fiatalítottak erre a szezonra, az ősz elején, nálunk játszott mérkőzésen lelkesen, motiváltan küzdöttek, nos, csodálkoztam kissé, hogy ezúttal visszafogoldtabb teljesítményt nyújtottak, maradjunk annyiban, tudnak ettől jobban muzsikálni is – summázott Ludvig Zsolt, a Nyíregyháza edzője. – Persze, az is igaz, magabiztosan, szépen játszottunk, ami ugyebár örvendetes, ráadásul nem mellékes tényező, hogy a szettveszteség nélküli sikerrel a lehető legközelebb kerültünk az élen álló BSE-hez a tabellán.

Vagyis, a bajnoki kötelezettségének annak rendje, s módja szerint eleget tett az NRK, amelynek berkein belül leginkább a Challenge Kupa következő körének megpróbáltatása a legfőbb téma. Naná, hisz a Baku elleni párharc felettébb macerásnak ígérkezik: a december elején esedékes azeri túra megszervezése egyrészt időigényes, másfelől az egyébként is súlyos anyagi problémákkal küszködő klub számára óriási kiadással jár…

– Az elmúlt napok a tervezéssel teltek, konkrétumokról még nem tudok beszámolni, egyelőre a költségeket mérjük fel – közölte Ludvig Zsolt. – Egy biztos: a lehető legrosszabbul jártunk a sorsolással, mivel az egyik legerősebb ellenfelet kaptuk, arról nem beszélve, az utazás megszervezése több, mint bonyadalmas, no meg nem olcsó mulatság, és akkor még finoman fogalmaztam.

Bemennek a Bembe!

A Betonút-NRK Nyíregyháza pénteken
rangadót tud le, mégpedig a bajnoki címvédõ
Vasas ellen. A két gárda alig néhány napja
a Challenge Kupában is „összefutott”, ebbõl
a párharcból a Ludvig-gárda került ki gyõztesen.
Mivel a bujtosi csarnok foglalt lesz az adott idõpontban,
a felek a Bem iskolában csapnak össze.

– Koncz Tibor –
hirdetés