Jól jöhet egy hólapát beszerzése is a tél előtt

Novemberben is van mit csinálnunk a kertben
Novemberben is van mit csinálnunk a kertben
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Elsősorban a nemrég ültetett fiatal csemeték vannak veszélyben, amiket kupacolással védhetünk meg, a rágcsálók (például nyulak) ellen pedig műanyag hálót, nádfonatot vethetünk be.

Kupacoláshoz használhatunk növényi nyesedéket, lehullott leveleket, komposztot, földet. A fagyérzékeny rózsatöveket a legnagyobb hidegekben egy lefelé fordított vödörrel védjük, de ezt csak pár napon keresztül tehetjük meg, különben a tövek a takarástól fognak károsodni.

Valószínűsíthető, hogy a tél havat, jeget is hoz magával, ezért jó ötlet időben felkészülni erre, hogy ne a hóesés napján, vagy a hirtelen lecsapó ónos eső támadásakor kelljen kapkodni. Szerezzünk be környezetbarát csúszásmentesítő szóróanyagot, például kőzúzalékot, faforgácsot, vagy a szaküzletekben kapható szórómixek valamelyikét.

Sót ne használjunk semmiképpen! Jó ötlet egy hólapát beszerzése is még a téli szezon előtt, egy kiadós havazás tulajdonképpen bármikor meglephet minket, ne akkor kelljen lapát után járni a boltokat, mikor már térdig ér a fehér takaró.

– KM –


A nyáron kint tartott cserepes növényeket vigyük be még a fagyok előtt
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Novemberben van az ideje annak, hogy beindítsuk a melegházak fűtőberendezéseit, hogy megvédjük az érzékeny növényeket és dugványokat. Szigeteljük a melegház belsejét légpárnás fóliával. A hidegágyakat is szigeteljük, a különösen hideg napokon pedig tegyünk rá egy plu...

Azon felül, hogy gyermekünk játszik velük, rengeteg hasznos dologra felhasználhatjuk az ősszel lehulló faleveleket
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Mulcsként is hasznosíthatjuk a leveleket a virágágyásokban, a veteményben, a fák és a bokrok alatt. A zsákolás is egy módszer az ősszel lehullott falevelek eltüntetésére, de a szakemberek tudnak sokkal jobbat is, amivel ráadásul a kertünknek is jót teszünk. Arról ...
hirdetés