Jól szerepeltek a mechwartosok az országos informatikai versenyen

Akt.:
Jól szerepeltek a mechwartosok az országos informatikai versenyen
© Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A Suliszerviz Pedagógiai Intézet az IT Services Hungary Kft. szponzorálásával rendezte meg az IT Essentials tananyagra épülő negyedik országos szakmai versenyt.

Az Intézet ezzel a versennyel csatlakozott a Szakképzés Európai Hetének rendezvénysorozatához, és felkerült az Európai Bizottság által összeállított és közzétett webalapú térképre.

A verseny szervezésének az volt a célja, hogy az IT Essentials tananyag oktatását végző szakképző intézmények diákjai összemérhessék tudásukat, továbbá találkozzanak, és szakmai tapasztalatcserét folytathassanak az oktatók. A verseny szeretné felhívni a figyelmet az IT Essentials tananyag fontosságára az informatikai szakképzésben, és létjogosultságára a gyors ütemben fejlő0dő informatikai világban.

it1

Fotó: Magánarchívum

Az IT Essentials tananyag 2012-től markánsan jelen van az Országos Képzési Jegyzék informatikai szakképesítéseinek szakmai és vizsgakövetelményeiben, továbbá kerettanterveiben az Információtechnológiai alapok tantárgy keretein belül.

A verseny népszerűségét mutatja, hogy az elmúlt négy évben folyamatosan nőtt a jelentkezők száma, ebben az évben 26 szakképző intézmény 418 diákja nevezett be a versenyre.

it3

Fotó: Magánarchívum

A döntőbe öt intézmény tizenkét diákja jutott be és az alábbi eredmény született:

 1. Markó Donát (Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
 2. Mészáros Bálint (Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma)
 3. Kovács Gábor (Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma)
 4. Hegyi László (Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
 5. Szalai Tamás (Debreceni SZC Beregszászi Pál Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
 6. Deák Dániel (Nyíregyházi SzC Inczédy György Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
 7. Szobonya Csaba (Budapesti Műszaki SZC Újpesti Két Tanítási Nyelvű Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája)
 8. Stefka Márton (Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
 9. Balogh János (Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
 10. Karcag Tamás (Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
 11. Méhes Balázs (Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
 12. Fazekas Bence (Győri Műszaki SZC Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma)
hirdetés