Vihar

2020.06.26. 08:12

Hömpölygő víz, villám, hasadó faágak – Őrület, mi volt itt tegnap!

Hatalmas eső zúdult ismét az egész megyére csütörtökön este. Leszakadt ágakhoz, kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat. Egy család házát elöntötte a víz Nyírbogdányban. A hirtelen lezúduló óriási mennyiségű csapadékot nem bírták a csatornák sem. Nyíregyházát sem kímélte a felhőszakadás.

Nyíregyháza, 2020. június 25. Autó halad a felhõszakadás közeledte Nyíregyházán a Sóstói úton 2020. június 25-én. MTI/Balázs Attila

Fotó: MTI/BALÁZS ATTILA

A katasztrófavédelem közleménye

Gergelyiugornyán, személygépkocsi akadt el az összegyűlt esővízben. A vásárosnaményi önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével vontatták ki. Nyírbogdánynál, a 4-es számú főútvonalon fa ága hasadt az úttestre, amelyet a nyírbogdányi önkéntes tűzoltók távolítottak el. Nagyhalászban villám csapott egy fába, amely széthasadt és kár okozott egy előtetőben és két személygépkocsiban. Nyíregyházán az Ezüstfenyő, az Alkotmány, a Lombkorona közben, a Meggyfa, a Számadó, a Korong utcában avatkoztak be a hivatásos és önkéntes tűzoltók a pincékben hirtelen összegyűlt víz miatt. Több lehasadt, úttestre dőlt fa eltávolításánál is közreműködtek a tűzoltók. Nyíregyházán, a Tujafa, a Tó, és a Debreceni úton kidőlt fák, akadályozták a forgalmat.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Videó: Levadászva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában