Jól tárolva évek múltán is friss, finom

A jó tárolás titka a levegő
A jó tárolás titka a levegő
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Szellős és hűvös helyen tárolva a dió akár évekig is eláll.

A dió őshonos hazánkban, az egész országban megterem, megyénk különösen gazdag diófa-ültetvényekben. Egészséges és nagyon finom, sok sütemény és étel összetevője, tipikus szereplője a téli asztalnak is. De vajon hogyan kell úgy tárolni, hogy egész évben élvezhessük az ízét? A tárolás titka a levegő. Mielőtt eltennénk, alaposan ki kell szárítani, majd hálós zsákba tenni. Szellős és hűvös helyen kell tárolni, így sokáig, akár több éven át is megőrzi a frissességét.

Ügyelni kell arra is, hogy ha a hely engedi, lógatva tároljuk, a kártevők ugyanis könnyen kiszagolhatják az ingyen csemegét, és beköltözhetnek miatta a lakásba. Csak teljesen ép, sérülés- és repedésmentes terméseket tárolhatunk hosszú időn át, ha ugyanis a csonthéj sérült, a dió megbogarasodhat, könnyebben vonzza magához a kártevőket, rovarokat. De a sérült diószemeket sem kell kidobni: ezeket pontosan ugyanolyan sokáig tárolhatjuk a fagyasztóban. Ehhez fel kell törni és megtisztítani. Egy kicsit meg is piríthatjuk őket a sütőben a jobb ízhatás kedvéért, de önmagukban lefagyasztva is ugyanolyan hosszan elállnak.

– KM –


Libasült párolt káposztával
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Újraélednek a néphagyományok, s kerülnek az ünnepi asztalra a régi receptek alapján készült finomságok. Egyik nagy kedvenc a liba és a kacsasült. A háziasszonyok akár többször is elkészítik az év folyamán, nemcsak kizárólag ünnepnapi ételként (karácsony, Márton nap)...

Zöldségekből készült krémlevesek
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Vannak olyan típusú levesek, amelyek fogyasztása segítik a fogyást, de vajon melyek azok? A folyadék és zöldség együttes fogyasztása fokozza a teltségérzetet, ha ilyen típusú levessel indítjuk az ebédet, könnyebben jóllakunk, és valószínűleg kevesebbet eszünk után...

Ha egy lekvár nyitott üstben készül, kevés hozzáadott cukrot tartalmaz, magas a gyümölcstartalma és hőkezeléssel tartósítják, kézművesnek számít
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy kutatás szerint a vásárlók kétharmada 10 és 25 százalékkal hajlandó többet fizetni a kézműves termékekért – de mi számít kézműves terméknek? Mindenki azt ír a termékére, amit akar, ellenőrzi bárki is, hogy mi kézműves és mi nem az? Az élelmiszerek esetében van...








hirdetés