Jön a Kaposvári Egyetem

A felnőttképzés fontos láncszeme lesz a siófoki campus – mondta Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora Siófokon abból az apropóból, hogy az egyetem használatba veszi a korábbi kodolányis főiskolai épületeket a siófoki Balaton-parton.


Balázs Árpád siófoki polgármester arról beszélt: a korábbi kodolányis idegenforgalmi szakirányban mára túlképzés alakult ki, de a képzett munkaerőt más ágazatok is igénylik. – Azért jön létre az együttműködés a Kaposvári Egyetemmel, hogy olyan használható, piacképes tudást szerezzenek a hallgatók, ami a társadalomnak is hasznára lesz.
– A diplomának, a megfelelő végzettségnek a hasznát fiskális szempontból nehéz megítélni, társadalmi szempontból már könnyebb – vélekedett Szávai Ferenc. – A különböző viták kapcsán fel-felmerül: a felsőoktatási képzés nem felel meg a munkaerőpiacnak, nem közvetít európai értékeket. Ez nem igaz. A magyar felsőoktatás ma nemhogy „selejtet termelne”, de erején felül teljesít, új és új ötleteket kitalálva a túlélés érdekében. A mi esetünkben az egyik ilyen, hogy Siófokra is telepítünk képzéseket.
hirdetés