Nagyvilág

2011.06.07. 11:25

Hiúztámadás Ukrajnában

<p lang="ru-RU">Embereket és háziállatokat mart és harapott meg egy faluba betévedt hiúz Ukrajna Csernyigov megyéjében.</p>

A közel 80 centiméteres hiúz először a múlt hét közepén tűnt fel az erdőségekkel körülvett Petrov Szloboda utcáin. Otthonosan mozogva, fényes nappal ugrott át a kerítéseken, és az udvarokból szárnyasokat, kisállatokat ragadott el, de több házőrző kutyával is elbánt. Sőt, amikor a gazdák megpróbálták botokkal elkergetni, többet közülük is megsebesített.

Több embert is megtámadott a hiúz

Legutóbb egy utcán kerékpározó férfit támadott meg, akinek súlyos mart és harapott sérüléseket okozott a nyakán és a fején. A rendőrséget a kiérkező mentősök értesítették az esetről.

A vadállat felkutatására egy körzeti rendőr vállalkozott, aki rendelkezett vadászati tapasztalatokkal. A nyomokat követve egy erdei tisztáson őt is megtámadta a hiúz, azonban még idejében sikerült leterítenie. Az állat tetemét eljuttatták az megyei állategészségügyi szolgálathoz, hogy kiderítsék, veszett volt-e a szokatlanul viselkedő ragadozó.

- Palkó István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!