Szeged

2013.02.27. 00:20

Idén is favorit az István, a király a Szegedi Szabadtérin

Továbbra is az István, a király a legnépszerűbb produkció a 2013-as Szegedi Szabadtéri Játékok műsorán. Az érdeklődők gyorsaságban egymásra licitálva próbálnak helyet foglalni maguknak az augusztus 17-i és 18-i előadásokra. Olyan mértékben kapkodták el a rockoperára a jegyeket, hogy van olyan előadásnap, amelyre már csak más produkciókkal együtt lehet megvásárolni a belépőket.

Már hónapokkal ezelőtt olyan mértékben ugrott meg a jegyeladás a nemzeti rockoperára, hogy az összesen eladható 8 ezer darab jegy majdnem fele már gazdára talált. A kultikus darab szerelmesei már most biztosítani akarják maguknak a nyár végi programot. A mai állás szerint a szombati előadásnapra, jó helyre már csak bérletben tudják megváltani belépőiket az érdeklődők. Hasonlóan alakul a vasárnap is, bár ott még némileg több lehetőség kínálkozik.

Az Alföldi Róbert rendezésében színre kerülő István, a király-produkció egyébként a Verdi–Wagner Operagálával és a Kung-fu legendával kapható bérletben, illetve természetesen tartalmazza az évados, vagyis az összes Dóm téri bemutatót magában foglaló Fesztivál-bérlet is.

 

Annak ellenére áll ilyen jól a szabadtéri előadás, amely a nemzeti mű 30 éves jubileumára készül, hogy eddig csak minimális információt árultak el róla az alkotók. Az már tudható, hogy Alföldi Szörényi Levente és Bródy János szerzőkkel megegyezve egy kortárs szemléletű produkciót álmodott színpadra – amely megközelítés egyébként az ősbemutatót is jellemezte.

Kiszivárgott az is, hogy a régi stábból Varga Miklós és Nagy Feró is vállalt egy-egy szerepet az augusztusi bemutatóban, illetve az is, hogy Novák Péter is fellép az előadásban a Táltos szerepében. A teljes szereposztás március elején lesz nyilvános. Nem biztos, hogy érdemes megvárni azt az időpontot a jegyvásárlással.

forrás: szeged.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!