Jönnek az ünnepek – milyen alkalomra, milyen smink való?

Jönnek az ünnepek – milyen alkalomra, milyen smink való?
A smink olyan, mint a ruha – ápol és eltakar, és ha jól el van találva, akkor növeli az önbizalmat is és magabiztossá tesz, hiszen valójában az a feladata, hogy kiemelje az arcon azt, ami szép, és elfedje az apróbb hibákat, korrigálja az előnytelenségeket. Professzionális make up-hoz természetesen szakember keze munkája kell, azonban laikusként is készíthetünk magunknak szép sminket, ha tisztában vagyunk pár alapvető dologgal. Ilyen az arc karaktere, a haj és a szem színe, s az utóbbi formája, valamint a bőr tónusa és tulajdonságai – ha valamelyiket figyelmen kívül hagyjuk, csúnya lehet a végeredmény. Azonban, ha betartjuk a külső jellemvonásokra vonatkozó szabályokat, tetszetős lehet az alkalmi smink is!

Mit kerüljünk?

A nők mindig szeretnek csinosak lenni, legyen az hétköznap vagy bármilyen fontos esemény. Az utóbbin pedig pláne kiemelten fontos a megfelelő megjelenés! Az alapokra viszont valóban ügyelni kell, mert a legszebb arc is elveszíti harmóniáját, ha a szemöldök íve nem igazodik annak formájához, és a legszebb pofi is taszítóvá válik, ha a smink elrontott! Utóbbi többnyire a vastag, maszkszerű és a bőr színétől láthatóan eltérő árnyalatú alapozásban (mely a nyakbőr természetes színénél tűnik ki leginkább), a túlzásba vitt és rikító, természetellenes színű pirosítóban, a száj ívén kívül húzott elnagyolt kontúrban, s a szem köré húzott egyenetlen vonalakban, ill. a szemhéjpúder eldolgozatlanságában nyilvánul meg. Nincs kiábrándítóbb, mint egy összecsapott, vagy eltúlzott make-up, hiszen ápolatlan, vagy pedig egyenesen nevetséges hatást kelt!

Hétköznapi és alkalmi smink

Az arc legfontosabb része a szem, ha az kifejező és attraktív, már nyert ügyünk van! Általánosságban igaz, hogy a szempillák tövénél a sötétebb szín a nyerő, míg a szemöldök felé haladva fokozatosan világosodó legyen a szemhéjfesték árnyalata, ami kinyitja és egyben vonzóvá varázsolja a tekintetet.

Nappali és hétköznapi sminkhez a szolidság, a visszafogottság, a természetesség és diszkréció illik (az állásinterjú is ide sorolandó, hiszen fontos a kellemes, megnyerő külső). Az alapozó sokszor el is hagyható, a rúzs sem feltétlenül szükséges, helyettük megteszi egy gyors púderezés és halvány szájfény, s a szem kontúrozása helyett inkább a szempillaspirálon legyen a hangsúly. Míg esti és alkalmi make up-hoz szinte kötelező az erőteljesebb kontúr- vagy tusvonal és színek, azok kontrasztosabb, hangsúlyosabb alkalmazása.

A smink árnyalataiban lehet finom, natúr hatást keltő, és a vonalakkal, ívekkel játszadozva érzéki vagy szexi, vagy éppen színesen dekoratív és különleges hatású – amilyet a helyzet megkíván. Ha kiemelt szerep jut a megjelenésnek, legyen szó bármilyen alkalomról (bál, parti, ballagás, esküvő, rendezvény, randi), fokozottan fontos, hogy a smink passzoljon a hangulathoz, az egyéniséghez és a ruhához egyaránt! Egy menyasszonyi vagy ballagási smink például üde és lágy, inkább hamvas, mint hivalkodó, s egy randihoz sem illik túlzottan elrugaszkodni a valóságtól, de pl. egy fotózás már erősebb színeket kíván meg. Hasznos ötleteket és tippeket kaphatunk, ha regisztrálunk az oriszett oriflame regisztrációs oldalán.

Bulikra és partikra

Bulikba, partikra bolondosabb, merész make up is készülhet, hangsúlyos, fényes, akár szokatlan színű szemhéjpúderek kombinációjával, műszempillával, csillámporral. Egy elegánsabb rendezvényre azonban teljesen más, inkább pasztell smink dívik, ott a kevesebb mindig több, és vagy az ajkakat vagy a szemeket hangsúlyozzuk. A fekete vagy szürke szemceruza örök alap kellék, minden sminket elmélyít és a tekintetet áthatóvá teszi, a vonalak vastagságával pedig alkalomhoz illően lehet játszani (pl. az alsó-felső vastagabb vonalak, és minél sötétebb szemhéjpúderek drámai hatást kölcsönöznek). A füstös hatású szem viszont örökké divat, legyen szó bármilyen alkalomról.

– PR cikk –

Címkék: ,hirdetés