“Jósnő” férfi bilincsben: online fogadás és szerencsejáték volt a “pénzmágia”

Akt.:
"Jósnő" bilincsben: online fogadás és szerencsejáték volt a "pénzmágia"
"Jósnő" bilincsben: online fogadás és szerencsejáték volt a "pénzmágia" - © Fotó: police.hu
Nyíregyháza – A 30 éves sényői jósnő férfi bankkártya adatokat kért, hogy “pénzmágiát” végezhessen, és még a telefont is kikapcsoltatta a bankszámla műveletekről érkező sms miatt. A “pénzmágiáról” kiderült, hogy internetes fogadás és online szerencsejáték volt csupán.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányságon 2015. július 29-én egy pénzintézet feljelentését követően csalás bűntett elkövetése miatt indult nyomozás, akkor még ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint az elkövető egy közösségi portálon magát egy ismert jósnőnek kiadva vette fel a kapcsolatot többekkel. Azt állította, hogy “pénzmágiát” végez, amihez a sértettek bankkártya adatait kérte el. Az így megszerzett adatokkal mobiltelefon egyenlegét töltötte fel, amivel aztán internetes fogadásokat kötött és online szerencsejátékot játszott. A “mágia” idejére az elkövető a sértettekkel mobiltelefonjaikat is kikapcsoltatta, így nem kaphattak sms értesítést az illetéktelen bankszámla műveletekről.

A nyomozás során azonosított, a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható K. Lajos 30 éves sényői lakost szeptember 1-én lakása közelében elfogták, majd kihallgatták a nyíregyházi rendőrök. Az egészségi állapota miatt szabadlábon védekező férfi azonban a nyomozás adatai szerint ezt követően sem hagyott fel a csalásokkal. A rendőrség tudomása szerint a gyanúsított az egész ország területéről összesen 56 bankkártya adatait megszerezve mintegy 4,6 millió forinthoz jutott hozzá törvénytelenül. A csaló ennél több embernél próbálkozott, de nem mindenkit sikerült átvernie. Számos sértett még nem tett feljelentést, az ő azonosításuk is folyamatban van.

K. Lajost a Nyíregyházi Rendőrkapitányság 2015. október 9-én ismét előállította, a bíróság pedig még aznap elrendelte előzetes letartóztatását, amit egy egészségügyi intézetben hajtanak végre.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság –


Elvitte az ékszereit, mert alapos spirituális tisztításra volt szükségük

Újfehértó – A nyírmihálydi jós először arról győzött meg egy fiatal nőt, hogy adja át neki a pénzét, mert az el van átkozva, majd az ékszereit vitte el alapos spirituális tisztításra. Az ékszereket pár nap múlva 66.000 forint ellenében hozza vissza – azért ennyiért, mert „ez az ördög száma”. tovább »

Ide a pénzt, vagy rontást küldök rád! – vádat emeltek egy jós ellen

Nyíregyháza, Vásárosnamény – Önbíráskodással vádolják azt a jóst, aki rontással fenyegetett meg egy nőt, miután nem volt hajlandó 33 ezer forintot fizetni a jóslásért. tovább »

hirdetés