Jót tett Kocsordnak az új, fiatalos lendület

A fiatalok jó irányú tenni akarása és az idősek pótolhatatlan élettapasztalata, bölcsessége egyaránt előbbre viszi a települést – vallja Földi István, Kocsord polgármestere
A fiatalok jó irányú tenni akarása és az idősek pótolhatatlan élettapasztalata, bölcsessége egyaránt előbbre viszi a települést – vallja Földi István, Kocsord polgármestere - © Fotó: Magánarchívum
Kocsord – Hat hónap telt el azóta, hogy ifj. Földi Istvánt polgármesternek választották a kocsordiak.

Félévértékelőre kértük a község első emberét, aki büszkén számolt be a rövid idő alatt közös erőfeszítéssel elért eredményekről, ugyanakkor elismerte: bőven van még tennivaló Kocsord „szebb jövője”, fejlődése érdekében.

– Felújítottuk a nyugdíjasklub épületét, a polgármesteri hivatalt, megszépül a régi MÁV-épület. Közmunkásbázist hoztunk létre, s közel 10 millió forintot nyertünk az önkormányzati konyha felújítására. Jelenleg a 300 milliós óvodapályázatunk pozitív elbírálására várunk. A Kocsordi Nők Baráti Körével és településünk esperesével „karöltve” köszöntöttük az időseket az októberi világnapon. A régi szüreti mulatságok jó hangulatát idéztük fel a szüreti batyus bálunkon – sorolta Földi István.

– Téliesítettük a térkőgyártást, az elemeket a település építésére, szépítésére használjuk fel. Egy bejelentés alapján újabb ellenőrzést végeztek az illetékesek a közmunka­programunkkal kapcsolatban, mindent rendben találtak. Befejeződött a Kazinczy utca felújítása, hamarosan a Szegfű és Pacsirta utca is elkészül. Az Iskola-tó területén komplex szabadidőcentrumot szeretnénk létrehozni, a földdel feltöltött „Kátyó” területe pedig játszótérnek, rendezvényeknek adhatna otthont a jövőben – tette hozzá Földi István.

– KM-PI –
hirdetés