Debrecen hírei

2013.03.12. 12:19

Factum: a szurkolókért és persze önmagukért

Szombathelyen kezdi meg a küzdelmeket a középszakaszban a Factum.

Szombathelyen kezdi meg a küzdelmeket a középszakaszban a Factum.Mi motiválhat egy olyan csapatot, amelyik gyakorlatilag már a középszakasz megkezdése előtt kiesett az első osztályból? Ugyanis hiába van hátra még hat mérkőzés, a jelenleg az utolsó helyen álló debreceniek jelenlegi mutatójukkal (kettő győzelem, húsz vereség) már akkor sem előzhetik meg a tabellán előttük álló szegedieket (nyolc győzelem, tizenöt vereség), ha az összes találkozójukat megnyerik a mostani etapból, tudniillik a két gárda egymás elleni eredményei a Tisza-partiaknak kedveznek.

Ilyen helyzetben kell, hogy a sportembereknél előtérbe kerüljön fair-play szelleme, az önbecsülés, vagy ha ezek hiányoznak, legalább a játékos önös érdeke, hátha pár jó meccsel felhívja magára egy tehetősebb klub figyelmét. Végül, de nem utolsó sorban ott vannak a szurkolók, akikért elvileg ez a sport van, meg lehet nekik mutatni, hogy a Factum jobb annál, amit a helyezése mutat.

A debreceniek szerdai ellenfele a felsőházról éppen csak lemaradó Szova-Trend Optika KC Szombathely lesz, mely együttes az alapszakaszban oda–vissza legyőzte a hajdúságiakat, idegenben – soraikban a pár nappal azelőtt Debrecenből igazolt Brian Stafforddal - ráadásul 88 pontos megsemmisítő verést mérve a bordó-fehérekre. Lenne tehát miért visszavágni a vasiaknak, kérdés, meg van-e hozzá a kellő akarat és képesség. A mérkőzés 18 órakor kezdődik a szombathelyi sportcsarnokban.

Címkék#Factum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!