Jótékonykodás határokon át

Megalakul az Észak-Kelet Kárpátok Rotary Clubjainak Baráti Társasága. Tizenkét klub az alapító, köztük négy szlovák, három ukrán és öt magyar.

Baráti találkozókon merült fel először, hogy érdemes lenne megszervezni a Rotary Clubok határokon átívelő kapcsolatát. Ennek a hajdani gondolatnak a megpecsételése a ma délutáni rendezvény. Az együttműködés hamarosan tovább bővülhet lengyel tagokkal.

A hajdanán, Chicagoban létrehozott első Rotary Club céljaival egyezik meg a mostani kluboké is: a jótékonykodás, a hátrányos helyzetű gyerekek megsegítése. A baráti társaság programjába tartoznak majd – többek között – a gyermektáboroztatások, csereüdültetések, az ifjúsági diákcserék a kassai, a kijevi és a miskolci egyetem között, tudtuk meg Abrakovits Gézától, a miskolci Rotary Club elnökétől.

A két miskolci klub (akik egyébként az egész együttműködés kezdeményezői) tervei között a Fazola Henrik díszkovácsverseny nemzetközivé fejlesztése is ott található. A társaság székhelye mindig vándorol majd, az együttműködés nagy előnye lehet még a régió üzletembereinek találkozója is.
hirdetés