Sport

2014.05.12. 17:56

Az újabb elszalasztott esély!

Nyíregyháza - Szünet után visszaesett az addig jól játszó Szpari, szombaton megyei rangadó Kisvárdán.

Nyíregyháza - Szünet után visszaesett az addig jól játszó Szpari, szombaton megyei rangadó Kisvárdán.

Ez bizony nehéz szülés. A magzat szépen fejlődött, minden paraméter rendben volt, többször is lehetett volna „tiszta öröm, bódogság”, ám párszor már el kellett halasztani dáridót. Szombaton újfent révbe, azaz az élvonaléba érhetett volna a Szpari, de ismét megbotlott, döntetlenül zárt a Siófok ellen. Pedig az első félidőben remekül fociztak Bajzát Péterék, ám a két gólos előny a második játékrészben elfogyott...

Tét és tudásszint!

- Az első félidőben valóban jól játszottunk és a második sem volt olyan rossz, mint a meccs utáni hangulat. Meg voltak a lehetőségünk, ám a siófokiak játéka feljavult és elkerülhető gólokkal egyenlíteni tudtak - pillantott vissza a szombati meccsre Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Van tét és tudásszint, utóbbit tekintve volt, hogy fölötte teljesítettünk és akadt olyan, amikor alatta. De úgy vélem ez kiegyenlítődik. Tizenöt fordulóval a vég előtt három ponttal vezettünk a Dunaújváros előtt, három fordulóval a vége előtt pedig négy pont az előnyünk.

– Persze bosszantó, hogy több lehetőséget is elszalasztottunk arra, hogy már bebiztosítsuk a feljutást, de még mindig nagy erre az esélyünk és bajnokként akarunk feljutni. A tét nagy, de például a spanyol bajnokságban is már négy forduló óta nem tudják eldönteni a bajnoki cím sorsát.

Amint említettük, az első félidő jó volt, de vajon miről esett szó a szünetben az öltözőben. Miután jó húsz perc elteltével látszott, hogy nem akar folytatódni a korábbi jó játék, talán szerencsés lett volna cserékhez nyúlni.

– A szünetben természetesen nem arról beszéltünk, hogy jól játszunk és fogjuk vissza magunkat. Úgy gondoltuk, hogy a folytatásban is hasonlóan játszunk és bebiztosítjuk a győzelmünket.

– Ami a cseréket illeti, ez örök kérdés. Én úgy láttam nem szükséges váltani, mert a Siófok a középpályán fölénybe került én pedig a stabilitást láttam a legfontosabbnak és bíztam abban, hogy újabb gólt szerzünk. A Sopron elleni mérkőzésen valóban rosszul döntöttem a cseréket illetően, most ezt láttam helyen valónak – reflektált a felvetésekre Lucsánszky Tamás.

Visszautasítja a gyalázkodást

Miként arról már beszámoltunk, a szombati találkozó lefújása után a klubház előtt nemtesztésüket fejezték ki a drukkerek, felhangzott a "bundás banda kifejezés" amiről még most is feldúltan nyilatkozott a vezetőedző.

- A leghatározottabban visszautasítom ezt, a csapatot és engem érintő gyalázkodást. Az eddigi teljesítmény alapján érthetetlen ez, csak látni kellett volna a játékosok az öltözőben. Azt megértem, hogy csalódottak a szurkolók a történtek miatt, de aligha hiszem, hogy jobban mint mi -így Lucsánszky Tamás.

A négy pont, azért négy pont, ám szombaton újabb nagy meccs vár a Szparira, hiszen a kiesés ellen küzdő Kisvárda vendégeként játszik megyei derbit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!