Jótékonysági segélyakció Bamakóért

Kazincbarcika – Egy országos adománygyűjtő akcióhoz (az afrikai szegénygyerekek megsegítésére) csatlakozva Kazincbarcikán is gyűjtést kezdeményeztem – jelentette ki Orosz Judit, kazincbarcikai lakos.

Örömmel venném ha iskolák diákjai is és még sokan csatlakoznának e nemes akcióhoz.(Ha csak egy füzetet és egy tollat ad a diákok nagy része már az is segítség az ottani gyerekeknek).Persze megunt játék és kinőtt cipő,ruha is gazdára talál ott.

Mali a világ 5. legszegényebb országa, Mauritánia a 6. helyen áll. Most megmutathatod, hogy fontosak számodra a szegények, még akkor is, ha a világ egy távoli részén élnek, így nem szembesülsz a helyzetükkel nap mint nap. A falvakban, amelyekbe ellátogatunk, még az európai értelemben vett szegénységhez képest is kiábrándítóan élnek.

Sok helyen az alapvető táplálkozáshoz sincsenek meg a feltételek, a gyerekek többsége még soha életében nem lakott jól. Számos gyerek már 8-9 évesen napszámosként dolgozik, mert a családnak nincs pénze a taníttatására, ellátására.

Milyen ajándékokat várnak?

Az első fontos dolog, hogy pénzt ne küldjön senki, mert a szervezőknek ezzel kapcsolatban rossz tapasztalata van. Az ajándékok biztosan eljutnak a gyerekekhez.

Gyerekholmik:

· papucs,

· focilabda (leeresztve),

· bébiruhák,

· sport cipő,

· szandál,

· apró játékok,

Oktatási cuccok:

· Francia nyelvű könyvek gyerekeknek,

· füzet,

· ceruza,

· golyós toll, filctoll,

· zsírkréta

· kréta, vonalzó,

· kifestő könyv + festék, Egészségügyi cuccok:

· fájdalom csillapító,

· láz csillapító,

· aszpirin,

· vitaminok,

· antibiotikum,

· sebfertôtlenítô,

· szemcsepp,

· géz, zsebtapasz,

· vitaminok,

· gyerek gyógyszerek,

· fenistil, stb.,

Kaja:

· Méz,

· rizs,

· keksz, (csokit ne küldjünk, mert megolvad)

Kalabankoro Bamako egyik szegénynegyede. Az iskolában tanuló gyerekek szüleinek annyira nincs pénzük, hogy napi két étkezést sem tudnak a gyerekeiknek biztosítani, nemhogy iskolaszereket. Ez egy jótékonysági alapokon működő iskola olyan gyerekeknek, akik ha nem lenne ez az iskola, 8-9 évesen már napszámos munkát végeznének. Az iskola legnagyobb problémája, hogy nincsenek megfelelő oktatási felszerelések. Az iskola mellett működik egy ingyen klinika is, amely szintén állandó súlyos felszerelés gondokkal küzd.

Szívszorító helyzetben és körülmények között élnek ott a gyerekek. 1 kg rizs,1db füzet, ceruza nem nagy összegbe kerül, de ott a gyerekeknek a nagy lehetőséget jelenheti az életükben! Adományaikat az Észak-Magyarország kazincbarcikai irodájába adhatják le kedden és szerdán nyitvatartási idő alatt, csütörtökön 12.00 óráig.

Az összegyűlt adományt Budapestre kell feljuttatni, ezért várom egy mikrobusszal rendelkező személy fuvarfelajánlását .A segélyakcióval kapcsolatos kérdéseire a : 06-70-517-98-79-es tel számon kaphat választ.

őtt cipő,ruha is gazdára talál ott.
hirdetés