Jövő héten lehet ötpárti egyeztetés

Várhatóan nem lesz vasárnap ötpárti egyeztetés az önkormányzati és közigazgatási átalakításról szóló kétharmados törvényekről – értesült a Független Hírügynökség kormányzati körökből.

A szóbeli kezdeményezést korábban a Fidesz és a KDNP is elutasította, az MDF pedig csak szakértői szinten képviseltette volna magát.
A miniszterelnök ugyanakkor nem tett le az egyeztetésről és a jövő héten továbbra is szeretne találkozni a másik nég yparlamenti párt képviselőivel.
Gyurcsány Ferenc pénteken levelet is írt a pártelnököknek.

A kormányfő levelében azt írja: meggyőződése, hogy a kormányprogram vitája, illetve az új kormány megalakulása után a parlamenti pártok közötti konzultáció folytatására kell összpontosítani.

“Ennek érdekében kezdeményeztem a kormányprogram vitájában, és erősítem meg e levél útján is az ötpárti egyeztetésre szóló meghívásomat” – írja a kormányfő. Leszögezi: nyitott az ellenzék javaslatainak érdemi egyeztetésére és arra is, hogy a megbeszélések nyilvánosak legyenek.

“Arra kérem Önöket, hogy ugyanezzel a nyitottsággal jelöljék meg az Önöknek megfelelő időpontot és helyet az egyeztetések folytatására” – áll a levélben.

Gyurcsány szintén pénteken a parlamentben jelentette ki: neki nem fontos, hogy hol, mikor és nyilvánosan vagy zárt ülésen egyeztetnek-e a pártok vezetőivel, csak az egyeztetés a lényeg.
hirdetés