Jövőjükön aggódnak

Öt roma családot, összesen 26 személyt, köztük sok kisgyermeket kellett kiköltöztetni múlt pénteken Derecskén a víz alatt álló Bem utcából egy cég közeli telephelyére.  Belvíz Hajdúhadházon 2006.02.19. Hatalmas víz Debrecenben 2006.02.18. Belvízszivattyúzás 2006.03.06. Kitelepítettek Derecskén 2006.03.07. video video video

Fűtenek rájuk, ám a hely igen szűkös. A szerencsétlen helyzetbe került emberek érthetően nagyon elkeseredettek, hiszen maguk sem tudják visszaköltözhetnek-e egyáltalán lepusztult vályogházaikba, melyekbe beszivárgott már a víz. – A bútort sem tudtuk áthozni és lehet, mindenünket tönkretesz a víz – panaszolta a Naplónak egy idősebb asszony, aki most három felnőttel és öt gyerekkel osztozik körülbelül húsz négyzetméteren. Mint mondta, az önkormányzat segítsége nélkül bizonyosan nem tudnak kikecmeregni szorult helyzetükből. Kétségbeesettek azért is, mert nem tudják, meddig maradhatnak.

Lapunk érdeklődésére Csató István, Derecske polgármestere elmondta: amíg a belvíz miatt életveszélyessé vált házak sorsa nem rendeződik, a családoknak bizonyosan nem kell elköltözniük hirtelen jött menedékükről.

Ra.L.
hirdetés