Újra itt nyár és meleg az idő

Újra itt nyár és meleg az idő
A meteorológiai szakemberek szerint egy kis ideig visszatér az igazi nyár és ilyenkor a vakáció kezdetén sokan gondolkodnak, merre is kezdjék az első szabad hétvégét.  Kapcsolódó fórum téma video

A szülők napozni és pihenni a gyerekek, pedig játszani és pancsolni szeretnének. A megye kedvelt fürdőhelyei már megnyitottak, és különféle újdonságokkal és programokkal várják az odalátogatókat. A fiatalok körében a legkedveltebb a gergelyiugornyai Tisza part.

– A múlt heti áradás után megkezdték a partszakasz tisztítását és szúnyogmentesítését. Már ezen a hétvégén is várjuk a pihenni vágyókat, mert vendéglátó egységek közül sok kinyitott, azonban a fürdőző hely kialakítása még hátra van, s a víz amúgy hideg még az úszásra – mondta el Horváth Ákos a vásárosnaményi önkormányzat illetékese.

A dombrádi partszakaszon a szabad strandon is felkészültek a pihenni vágyók fogadására, Ibrányban viszont egy kicsit még várni kell mivel ott az áradást követően a felázott talaj miatt nehéz megközelíteni a fürdésre kijelölt területet.

Most fürödhetünk, a nap fényében
is

Tartósan meleg levegő áramlik térségünk felett, a hét végére igazi strandidő
várható – tájékoztatta lapunkat Körömi Zoltán, az OMSZ Északkeleti
Regionális Központ munkatársa.

– A nappali hőmérséklet szombattól hétfőig 30 fok körül alakul, vagyis
kánikulai forróságra számíthatunk. Ugyanakkor bárhol előfordulhat hirtelen
támadó zivatar, ennek főként a délutáni órákban lesz nagyobb esélye. A
zivatarok idején megélénkül, majd megerősödik a nyugati szél. Az éjszakai
hőmérséklet 13–16 fok között alakul –
tudtuk meg a miskolci meteorológustól.

A kisvárdai Várfürdőben befejeződtek a burkolatjavítási munkálatok, és kedvezményes bérlet valamint családi belépővel kedveznek a kikapcsolódni vágyóknak.

Vásárosnaményban, az Atlantika Vízi-vidámparkban az újdonságok mellett hétvégétől a szezonzáróig lehetőség nyílik az éjszakai fürdőzésre este nyolctól éjfélig. A hangulat fokozása érdekében, pedig zenés esteket szerveznek a fürdőterületén, ahol a különféle nemzetek zenei kultúrájával ismerkedhetnek meg. A megyeszékhelyen a Parkfürdő mellett, ezen a hétvégén nyitja meg kapuit Sóstón a sokak által kedvelt Tófürdő.

– Kiss Béla, Lefler György –
hirdetés