Jubilál a kertvárosi iskola

Az ünnepi műsor egyik pillanata
Az ünnepi műsor egyik pillanata - © Fotó: iskola
Nyíregyháza – A kertvárosi iskola célja 50 év után is ugyanaz: értékes, kreatív embereket kinevelni.

A volt Bolyai utcai intézmény egykor a 7. számú Általános Iskola nevet viselte. Jelenleg a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményeként működik.

A jubileumi ünnepségen Jászai Menyhért, Nyíregyháza alpolgármestere, dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, valamint Felbermann Endre, a Kertvárosi Gyermekekért Alapítvány alapító tagja is részt vettek. Az iskola jelenlegi tanítói, tanárai mellett jelen voltak a már nyugállományban lévő nevelők is. Az egykori pedagógusok meghatottan nyilatkoztak az intézményben eltöltött éveikről.

Bákonyiné Kurucz Éva tagintézmény-vezető méltatta az 50 év alatt elért eredményeket, köszöntötte a meghívottakat, az iskola vezetését, tanárait, dolgozóit, diákjait, kitartást kívánva a folytatáshoz. Kiemelte: az alapítás óta eltelt 50 évben rengeteg változás történt, de az intézmény célja, nevezetesen az, hogy a társadalom számára hasznos, pozitív gondolkodású, kreatív embereket neveljen, nem változott.

A jubileumi műsorban a tanulók versekkel, jelenetekkel, táncokkal, hangszeres produkcióval kedveskedtek a jelenlévőknek, egy volt diák, Juhász Dániel tangóharmonika játékával kápráztatta el a nézőközönséget.

Az ünnepi héten többek között sportvetélkedőkkel, kézműves bemutatókkal, „Észbontó” komplex városi versennyel, gálaműsorral, majd a szülők és a pedagógusok jótékonysági báljával ünnepelte meg a jeles évfordulót az intézmény.

– Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye –
hirdetés