Jubilált a kistelekiszőlői klub

A bálokat (farsang, májusi szerenád, Anna és András napi bál) – a szombati születésnapi ünnepséghez hasonlóan – külső helyszínen, többnyire a Jalla étteremben rendezi meg a Kistelekiszőlő Nyugdíjas Klub
A bálokat (farsang, májusi szerenád, Anna és András napi bál) – a szombati születésnapi ünnepséghez hasonlóan – külső helyszínen, többnyire a Jalla étteremben rendezi meg a Kistelekiszőlő Nyugdíjas Klub - © Fotó: a szerző
Nyíregyháza – Amióta bezárt a helyi művelődési ház, egy régi kis tanteremben tartják a foglalkozásaikat.

Tizenöt évvel ezelőtt tizenhat fővel alakult meg Nyíregyháza lakókörzeti művelődési házában a Kistelekiszőlő Nyugdíjas Klub, amelynek vezetője, Fedics Endréné büszkén tekintett vissza a másfél évtized alatt közösen elért sikerekre, eredményekre a klub minap rendezett jubileumi bálján.

– Nagyon jó kis csoport verbuválódott össze akkoriban, a létszámunk az évek során hol növekedett, hol csökkent. Az első nagy rendezvényünk a Katalin bál volt, majd farsangi mulatságot szerveztünk, a társklubokat is megszólítva.

Maguk varrják a fellépőruhát

– A hagyományőrző programjainkba (Luca napi gombócfőzés, téltemető kiszebábégetés, farsangi fánksütés, karácsonyi műsorok) bevontuk a jövő nyugdíjasait, azaz a helyi iskola és óvodák fiataljait is. Az anyák napi rendezvényt olyan meghitt ünneppé varázsolják számunkra mai napig, hogy sosem ússzuk meg örömkönnyek nélkül – mesélte a klubvezető, majd így folytatta: – A Kistelekiszőlői napokon és számtalan más rendezvényen csillogtattuk már meg tudásunkat táncban, énekben, gasztronómiában. A tánckoreográfiákat közösen tanuljuk be, a fellépőruháinkat magunk varrjuk. Mivel nem egyesületként működünk, pályázati forrásokra nem számíthatunk. Hét éve bezárt a helyi művelődési ház, azóta saját fenntartásban működünk az éves tagdíjakból, és egy régi, kicsike, felújításra szoruló osztályteremben tartjuk heti klubfoglalkozásainkat a volt iskola épületében.

– PI –
hirdetés