Jubileumi Panyolafeszt a három folyó ölelésében

Akt.:
Jubileumi Panyolafeszt a három folyó ölelésében
Panyola – Falusi békével, fiatalos zenei csemegékkel vár mindenkit a Határmenti Világzenei Fesztivál.

Az idén már 10. alkalommal várják az érdeklő- dőket Panyolán, a vidék egyik legizgalmasabb kulturális eseményén, a július 31-én kezdő- dő, kétnapos Határmenti Világzenei Fesztiválon.

panyola

A remek pálinkáiról és vendégszerető lakóiról ismert szatmári falu egy évtized alatt legendássá vált rendezvénye, a Panyolafeszt ezúttal is fiatal nép- és világzenei előadóknak, gyermekprogramoknak, pálinkamustrának ad majd otthont. A szívmelengető – persze szatmári lélekmelegítőkben is bővelkedő – fesztivál alapgondolata az értékőrzés. Zenei programjában olyan hazai zenei csemegék várhatók, mint a Tárkány Művek vagy Szabó Balázs Bandája.

panyola1

A táncházi muzsikálást az idén a Bakator zenekar, a Pergő Hagyományőrző Műhely és a Kárpátaljáról érkező Kokas Banda szolgáltatja, míg az esti bulizenéről a Kiscsillag és a Pannonia Allstars Ska Orchestra gondoskodik. Emellett ízelítőt kapnak a fesztiválozók a magyar néptánc ezerszínű vilá- gából a Pannonia- és a Szatmár Táncegyüttesek jóvoltából. A fesztivál szervezői az ideérkező gyermekes családokra is gondoltak, akik számos vonzó programból válogathatnak. Részt vehetnek kézműves foglalkozáson, táncházban, ökoprogramon, ámulhatnak az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház látványos műsorán.

A három folyó ölelte Panyolán az izgatott jókedvvel várt fesztiválvendégeket kenutúrára csábítja az Öreg-Túr, a Szamos folyót és a Tiszát pedig gyalogosan vagy kerékpárral deríthetik fel. A fesztiváltéren jobbnál jobb helyi ételekből és pálinkákból, hozzájuk pedig tálcán kínált szatmári vendégszeretetből kaphat ízelítőt, aki ellátogat az alig hatszáz fős telepü- lésnek erre az ember- és természetközpontú, a rengeteg visszajáró szerint nagyon szerethető fesztiváljára.

KM
hirdetés