Juharfák sorjáznak a Szegfűn

Juharfák sorjáznak a Szegfűn
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Harminc facsemetét ültettek el hétfő délelőtt a Continental Aréna túloldalán.

Fáról holnapra, a jövőnek telepítettek fákat szorgos kezek Nyíregyháza frekventált helyén október utolsó hétfőjén. Megadták a rangját az eseménynek, hiszen a megyeszékhely polgármestere és alpolgármesterei is ásót ragadtak azért, hogy elültessék a gondosan kiválasztott növényeket a négysávos Szegfű utcán, a felújított Continental Aréna túloldalán.

Néhány napja a Búvár utcai Újéletfa-ligetben fásítottak, ahol kiderült, hogy az első, az Alkotás utcai játszótér mellett kialakított ligethez hasonlóan elérik a teljes kapacitást, viszont jövőre új területet nyitnak meg, így folytatódhat a program. Átadták a Benczúr és a Bessenyei teret, ahol úgyszintén domináns a zöldfelület. Az aktuális rendezvényt a Szegfű utcán tartották, ahol elhangzott: a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft. és a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület tíz-tíz, a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. hét, a városvezetők három juharfát ültetnek el.

– Mindenképpen oszlopos habitusú fákat akartunk ültetni. A közművek feltérképezése és a talajelőkészítés után minden lehetőség adott arra, hogy jó helyre kerüljenek a juharok – említette Keczkó János, a NyírVV közterületfejlesztési irodavezetője.

– Egyesületünk 6 éve alakult 18 taggal, ma már több mint 50 főt tömörítünk. A fő cél az, hogy lehetőségeinkhez mérten segítsük Nyíregyházát. Örömmel ajánlottuk fel a 10 juharfát, ez is elősegíti a város friss levegőjét – tette hozzá Lakatos Tibor, a Vállalkozók Nyíregyházáért Egyesület elnöke.

– A sportcentrumunk a környezettudatosság jegyében éli napjait. A Continental Aréna felújítása óta nem volt alkalom a fásításra a közelben, nem volt kétséges, hogy részt vállalunk a faültetésben – jegyezte meg Hajnal Gusztáv, a Nyíregyházi Sportcentrum programigazgatója.
Dr. Kovács Ferenc is ásót ragadott, majd földbe helyezte a juhart:

– Mindenki láthatja, a saját bőrén tapasztalhatja, hogy fejlődik, zöldül a város. Kiemelt feladat a közösségi terek megújítása, ezt a célt szolgálja a fásítási program – fejtegette a megyeszékhely polgármestere. – A mai napnak az a jelentősége, hogy nem pusztán a város vezetése érzi magáénak a nemes ügyet, hanem egy cég, egy egyesület és egy multinacionális vállalat is. A fák ültetésével valójában a jövőt építjük. Olyan példával akarunk elöl járni, amihez várjuk a csatlakozókat is. Egyértelmű a törekvés: még otthonosabb, még élhetőbb, még zöldebb legyen Nyíregyháza!

LTL
hirdetés