Juhász Csaba: Padlóig fogjuk nyomni a gázt!

Juhász Csaba: Padlóig fogjuk nyomni a gázt!
© Juhász Csaba - Juhász Zsolt - CRASH-MEN TEAM KFT
Interjú Juhász Csabával, aki a hétvégén testvérével Zsoltival a Mátra Rallyn vesz részt a Honda Civic FD2 társaságában. Ezen a rallysprinten 4×8,42 km-t kell megtenniük minél rövidebb idő alatt a Mátraszentimre – Mátrakeresztes szakaszon.

Kétszer az egyik, kétszer a másik irányba fogtok versenyezni az idő és a sporttársakkal szemben. Ezen a nyolc kilométeres szakaszon mennyire lehet kiautózni a Hondát?
– Mivel ez egy MARB verseny és nincs etap, ezért nem tudunk üzem meleg gumikkal elrajtolni. Örülök, ha a gyorsasági felétől lesz megfelelő tapadásunk. A partnereink kérésére veszünk részt ezen a versenyen, ezért most nem az idő eredmény lesz a legfontosabb, hanem hogy kiszolgáljuk a nézőket. Remélem sokan kijönnek megnézni a futamot, mert ez egy nagyon jó gyorsasági szakasz, ahol nagyon jókat lehet autózni.

Mivel oda-vissza autóztok ugyanazon gyorson, mennyire nehéz jó itinert írni, illetve a kihordásokra miként tudok odafigyelni?
– Az itiner írással nem lesz baj . Ezen a szakaszon már sokszor versenyeztünk mind a két irányba, így könnyebb lesz felírni a pályát, mint a külföldi ismeretlen gyorsaságikat. A felhordásra nem készülünk külön, mert arra a magyar pályákon mindig számítani kell. Ilyen a Rally, improvizálni kell!

Tízen lesztek a kategóriátokban. Hol szeretnél végezni a nap végén?
– Nem az eredmény a lényeg, hanem hogy jól érezzük magunkat, de úgy is mindig mindenki nyerni akar, mint ahogy mi is. Ezért padlón fogjuk nyomni és megpróbálunk a leggyorsabbak lenni. Új hátsó futóművet és kormányművet kapott a Honda, amitől elvileg gyorsabbak lehetünk. Ezt azért szeretnénk kipróbálni, ha már ilyen csodálatos környezetben versenyezhetünk.

Köszönjük Partnereink segítségét!

– Hajósi Miklós –
hirdetés