Juhnyájba hajtott egy Intercity Nyíregyházán

Akt.:
Nyíregyháza – A Budapestről Nyíregyházára tartó Tulipán IC csütörtök kora este hajtott bele egy juhnyájba az Alkotmány utcánál, Nyírtelken. Személyi sérülés nem történt, viszont az ütközés következtében több birka elpusztult.

A Budapest Keleti pályaudvar és Nyíregyháza között közlekedő InterCity vonat csütörtökön este fél hétkor Nyíregyháza határában, az Alkotmány utcán eddig tisztázatlan körülmények között egy juhnyájba hajtott. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, de ütközés következtében több birka elpusztult. A vonat megállásra kényszerült, a vasúti forgalom az érintett szakaszon jelenleg is áll – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Mávinform tájékoztatása szerint a mozdony megsérült, ezért egy másiknak kell a vonatot továbbítania Nyíregyházára. A gázoló Tulipán IC csak a helyszínelés után haladhat tovább, az egyvágányú pályán Nyírtelek és az Északi kitérő állomás között vonatpótló buszok közlekednek. A Tulipán InterCity kör IC vonat, ezért Nyíregyházáról egy másik vonatszerelvényt biztosít a MÁV-START a Debrecen-Szolnokon át Budapest-Nyugati pályaudvarra utazóknak. A MÁV vonatinformációs térképe szerint a gázoló vonat este 8 órakor 90 perces késéssel vesztegelt, de egyéb szerelvényt még nem érintett a pályazár.

– police.hu, MTI –
hirdetés